Αιφνιδιαστική παραίτηση του Σάκη Παπαδόπουλου

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο αποχωρεί διότι δεν πέτυχε το εγχείρημα της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας».

0 310

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο αποχωρεί διότι δεν πέτυχε το εγχείρημα της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας». Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο αποχωρεί διότι δεν πέτυχε το εγχείρημα της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας». 

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο, Σάκης Παπαδόπουλος, ανακοινώνοντας μέσω του Τύπου την παραίτησή του από τη θέση του νομαρχιακού συμβουλίου.

Στο γραπτό κείμενο ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι το εγχείρημα της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» παρότι είναι συναρπαστικό, δεν μπορεί να αποδώσει και να προχωρήσει διότι δεν έχουν ωριμάσει οι υποκειμενικές συνθήκες.

Η απόφαση του κ. Παπαδόπουλου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στη νομαρχιακή ομάδα της «Ενότητας» με τους νομαρχιακούς συμβούλους του συνδυασμού να μεταφέρουν την πικρία τους για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν νωρίτερα αλλά πληροφορήθηκαν την παραίτηση από τους δημοσιογράφους.

Ο μοναδικός σύμβουλος της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» που θεώρησε αναμενόμενη την παραίτηση του κ. Παπαδόπουλου ήταν ο Ντίνος Μπάρδας ο οποίος ανέφερε ότι «πρόκειται για μια γενναία πράξη».

Το θέμα, πάντως, θα απασχολήσει τη νομαρχιακή ομάδα η οποία αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα, καθώς θα πρέπει να επιλέξει νέο αρχηγό, ενώ θα υπάρξει και σχετική παρέμβαση και από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν να ενημερώσουν το κομματικό όργανο οι νομαρχιακοί σύμβουλοι – στελέχη του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι τη θέση του κ. Παπαδόπουλου στο νομαρχιακό συμβούλιο, θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού, Ηλίας Διαμαντής.

Στη συνέχεια παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση παραίτησης του κ. Παπαδόπουλου η οποία είναι η εξής: «Η αναγκαιότητα για τη συγκρότηση Μετώπου ενεργών πολιτών με στόχευση ένα ποιοτικά διαφορετικό σύστημα άσκησης της αυτοδιοικητικής εξουσίας , στηριγμένο στο ιδεολογικό πρόταγμα « τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά πάνω από τα κέρδη και τα ιδιοτελή συμφέροντα» , υπήρχε .

Δεν υπήρχαν  οι  ώριμες υποκειμενικές συνθήκες .

Εξακολουθούν να μην υπάρχουν.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ακραία βολονταριστική συμπεριφορά μου στην ίδρυση της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ , σε πολιτικό χρόνο που δεν  είχαν δημιουργηθεί οι πολιτικές προϋποθέσεις .

Θεωρώ υποχρέωσή μου την παραίτηση και από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου Τρικάλων.  Ελπίζω να συναντήσω την κατανόηση  κάθε φίλου  ενός πειράματος που δεν πέτυχε , παρά την εποικοδομητική μας παρέμβαση στα νομαρχιακά τεκταινόμενα.

Ας κρατήσουμε αυτό το συναρπαστικό εγχείρημα για  άλλους καιρούς , όταν το αίτημα « να αλλάξουμε τον κόσμο»  θα φέρνει πιο κοντά όλους εκείνους που μπορούν να το πραγματοποιήσουν».

 

πηγη Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr