Αθ. Μερεντίτη – Προβολή των Μετεώρων

Την ανάγκη της τουριστικής προβολής της περιοχής των Μετεώρων ,καθώς και να προβούν οι αρμόδιοι υπουργοί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να περιληφθεί η περιοχή των Μετεώρων στις αφίσες της διαφημιστικής εκστρατείας του υπουργείου Τουρισμού για το 2009, θέτει με ερώτησή της η Βουλευτής κα. Μερεντίτη Αθ.

0 229

Την ανάγκη της τουριστικής προβολής της περιοχής των Μετεώρων ,καθώς και να προβούν οι αρμόδιοι υπουργοί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να περιληφθεί η περιοχή των Μετεώρων στις αφίσες της διαφημιστικής εκστρατείας του υπουργείου Τουρισμού για το 2009, θέτει με ερώτησή της η Βουλευτής κα. Μερεντίτη Αθ.

Την ανάγκη της τουριστικής προβολής της περιοχής των Μετεώρων ,καθώς και να προβούν οι αρμόδιοι υπουργοί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να περιληφθεί η περιοχή των Μετεώρων στις αφίσες της διαφημιστικής εκστρατείας του υπουργείου Τουρισμού για το 2009 ,αλλά και να εξεταστεί η δυνατότητα συμπληρωματικής ,θεματικής διαφημιστικής εκστρατείας για τον συνεχώς αναπτυσσόμενο θρησκευτικό τουρισμό στην χώρα θέτει η Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σούλα Μερεντίτη, με Επίκαιρη ερώτησή που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., και η οποία αναμένεται να συζητηθεί εντός των προσεχών ημερών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Τρικαλινή Βουλευτής, τονίζει στην επίκαιρη ερώτηση της , ότι τα Μετέωρα αποτελούν ένα μοναδικό στον κόσμο γεωλογικό φαινόμενο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ορθοδοξίας. Το 1989 η Unesco ενέγραψε τα Μετέωρα στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό. Τα Μετέωρα τα επισκέπτονται περισσότερα από δύο εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς, δεν παραμένει περισσότερο από λίγες ώρες και επισκέπτεται μόνο τα βασικά μοναστήρια . Τα ποσοστά διανυκτέρευσης τουριστών είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Όμως, στη γύρω περιοχή υπάρχουν εκτός από τα μοναστήρια και άλλες τοποθεσίες με σημαντικά μνημεία και απαράμιλλο φυσικό κάλλος , οι οποίες με τον κατάλληλο σχεδιασμό και προβολή θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε συνδυασμό με τα Μετέωρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να παραμένουν περισσότερες μέρες και να τονωθεί η τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή. Το λογικό θα ήταν λοιπόν το υπουργείο Τουρισμού να επενδύσει σε αυτό τον πλούτο προβάλλοντας ιδιαίτερα την περιοχή . Όμως, αντ αυτού φέτος απουσιάζει από την παρουσίαση των αφισών που θα περιληφθούν στην διαφημιστική εκστρατεία του υπουργείου για το 2009 . Και δεν έφτανε αυτό . Ο κύριος υπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμπάκα δήλωσε στους ξενοδόχους ότι τα Μετέωρα είναι παγκοσμίως γνωστά και δεν χρειάζονται προβολή.

Επίσης ,στην κοινοβουλευτική της παρέμβαση επισημαίνει τις προτάσεις των επιχειρηματιών της περιοχής ,που ζητούν μέσα από δράσεις και παρεμβάσεις την ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού ,όπως ειδική σήμανση στην Ε.Ο ΠΑΘΕ που αυτή τη στιγμή είναι χωρίς αναφορά για τα Μετέωρα κα. Οι αβλεψίες και άστοχες ενέργειες εις βάρος της περιοχής Μετεώρων που συνεχώς παρατηρούνται στον σχεδιασμό και τουριστική προβολή της χώρας , δικαιολογημένα προκαλούν την αγανάκτηση και απορία ,αλλά και την έντονη διαμαρτυρία των επαγγελματιών του χώρου .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr