Αθ. Μερεντίτη – Παιδική Πορνογραφία στο Ιντερνέτ

Το σοβαρό θέμα της διακίνησης πορνογραφικού υλικού για παιδιά μέσω του διαδικτύου θίγει με ερώτησή της στη Βουλή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.

0 203

Το σοβαρό θέμα της διακίνησης πορνογραφικού υλικού για παιδιά μέσω του διαδικτύου θίγει με ερώτησή της στη Βουλή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.

merediti.jpgΤο σοβαρό θέμα της διακίνησης πορνογραφικού υλικού για παιδιά μέσω του διαδικτύου θίγει με ερώτησή της στη Βουλή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους υπουργούς:

Δικαιοσύνης
Οικονομίας και Οικονομικών
Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

 

Θέμα: Παιδική Πορνογραφία στο  Ιντερνέτ

Σύμφωνα με στοιχεία που  παρουσιάστηκαν σε συζήτηση που διοργανώθηκε από το «Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά»-,κάθε μέρα το Ιντερνέτ «εμπλουτίζεται» με 200 νέες φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. Υπολογίζεται ότι οι ιστοσελίδες που εμπορεύονται παιδική πορνογραφία ξεπερνούν τις 200.000. Οι 9 από τις 10 φωτογραφίες που «αναρτώνται», περιλαμβάνουν  σεξουαλική πράξη με παιδιά. Τα κέρδη που αποφέρει στους διακινητές το άθλιο αυτό υλικό, υπολογίζονται ετησίως σε δισεκατομμύρια δολάρια. Τα στοιχεία σοκάρουν και ανησυχούν φορείς και ειδικούς , οι οποίοι επισημαίνουν την αναγκαιότητα της κινητοποίησης του κράτους και την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για τον περιορισμό του φαινομένου.

Η φρίκη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν συνειδητοποιήσει κάποιος ότι το 73% όσων  προωθούν παγκοσμίως τέτοιο υλικό στο Ιντερνέτ, είναι άτομα που ανήκουν στο στενό οικογενειακό περίγυρο του ανήλικου θύματος. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τέσσερις στους 10 κατόχους υλικού παιδικής πορνογραφίας έχουν καταδικαστεί κατά το παρελθόν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Επίσης, μόνον το 35% του συνόλου των υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας καταγγέλλονται στις Αρχές. 

 Εν όψει των παραπάνω ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί :

1.     Προτίθενται να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση των εγκλημάτων κατά των παιδιών με τη χρήση της τεχνολογίας;

2.     Προτίθενται να οργανώσουν καμπάνιες ενημέρωσης των παιδιών και των οικογενειών τους ώστε να εξοικειώνονται με τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν μέσω  του Ιντερνέτ;

3.     Προτίθενται να επεξεργασθούν λύσεις τόσο μέσω του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, όσο και μέσω της ενίσχυσης και του εξυγχρονισμού του που θα συμβάλουν στην καλύτερη περιφρούρηση των δικαιωμάτων των ανηλίκων;

Από το πολιτικό γραφείο κ.Μερεντίτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr