Αθανασία Μερεντίτη για τους Συνοδούς Βουνού

Την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Συνοδών Βουνού στην Ελλάδα, καθώς και την αναγκαιότητα να ενταθούν οι  προσπάθειες για την αναβάθμιση και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Ν.Τρικάλων και τη χώρα, θέτει η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.

0 283

Την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Συνοδών Βουνού στην Ελλάδα, καθώς και την αναγκαιότητα να ενταθούν οι  προσπάθειες για την αναβάθμιση και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Ν.Τρικάλων και τη χώρα, θέτει η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.

Την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Συνοδών Βουνού στην Ελλάδα, καθώς και την αναγκαιότητα να ενταθούν οι  προσπάθειες για την αναβάθμιση και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Ν.Τρικάλων και τη χώρα, θέτει η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Τουρισμού.

Η Τρικαλινή βουλευτής, επισημαίνει στην ερώτηση της, ότι βασικές προϋποθέσεις για την τουριστική ανάπτυξη αποτελούν η ποιότητα και η ασφάλεια των προσφερόμενων υπηρεσιών, οι οποίες με την σειρά τους εξαρτώνται άμεσα από την ποιότητα εκπαίδευσης του προσωπικού και από τον έλεγχο και την πιστοποίηση των κάθε είδους τουριστικών επιχειρήσεων. Η Ελλάδα είναι μια κατεξοχήν ορεινή χώρα με πληθώρα φυσικών ομορφιών και πολιτιστικών μνημείων, με την περιοχή του Ν. Τρικάλων να κατέχει περίοπτη θέση, ώστε να αποτελεί ιδανική περίπτωση για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η αναβάθμιση και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην τόνωση και διεύρυνση της τουριστικής δραστηριότητας συνολικά στην χώρα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν επαγγελματίες και σχολές που μπορούν να  αποτελέσουν τη βάση για την εξειδίκευση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να καλύψει τα κενά και τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται, καθώς και να πλαισιώσουν τα περιβαλλοντικά προγράμματά  στην εκπαίδευση που περιλαμβάνουν πεζοπορικές διαδρομές, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και την απαραίτητη ασφάλεια, συμβάλλοντας  καταλυτικά στην οργάνωση και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην χώρα.

Το γεγονός ότι, το επάγγελμα του Συνοδού Βουνού ασκείται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, και με δεδομένο την ανάγκη για ποιότητα και ασφάλεια των προσφερόμενων υπηρεσιών, ειδικά μετά την ύπαρξη πλέον αποφοίτων αναγνωρισμένων σχολών, δημοσίου φορέα ή ιδιωτικού που παρέχουν αυτού του είδους την εκπαίδευση, επιβάλλει την προώθηση και αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των συνοδών βουνού αποφοίτων  των σχολών  ΙΕΚ του ΟΤΕΚ με πιστοποίηση ΟΕΕΚ, με την έκδοση προσωπικής ταυτότητας όλων των πιστοποιημένων αποφοίτων από το υπουργείο ως ένδειξη που θα επικυρώνει την εκπαίδευσή τους και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αγορά εργασίας.

Από πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr