Αεροπορική τραγωδία στη Μαδρίτη

Συγκλονίζει την Ισπανία η πολύνεκρη τραγωδία στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, όταν αεροσκάφος της εταιρείας Spanair, με 172 επιβαίνοντες (166 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος), που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο, συνετρίβη κατά τη διαδικασία της απογείωσης.

0 306

Συγκλονίζει την Ισπανία η πολύνεκρη τραγωδία στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, όταν αεροσκάφος της εταιρείας Spanair, με 172 επιβαίνοντες (166 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος), που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο, συνετρίβη κατά τη διαδικασία της απογείωσης.

Συγκλονίζει την Ισπανία η πολύνεκρη τραγωδία στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, όταν αεροσκάφος της εταιρείας Spanair, με 172 επιβαίνοντες (166 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος), που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο, συνετρίβη κατά τη διαδικασία της απογείωσης. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αεροσκάφος βγήκε από το διάδρομο απογείωσης στον τερματικό σταθμό 4. Αν και ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός των ισπανικών αρχών κάνει λόγο για 45 νεκρούς, 19 τραυματίες και 25 φέροντες ελαφρότερα τραύματα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης, αλλά και άνδρες των σωστικών συνεργείων εκφράζουν φόβους ότι τα θύματα ήδη ξεπερνούν τα 100 και θα αυξηθούν κι άλλο, καθώς το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες λίγα λεπτά μετά τη συντριβή. Για 150 νεκρούς κάνει λόγο το πρακτορείο Europa Press, επικαλούμενο "κυβερνητικές πηγές".

Αντικρουόμενες πληροφορίες

 

Μεγάλο κομφούζιο επικρατεί ως προς τον αριθμό των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος.

Μόνο 25 επιβάτες, σε σύνολο 173, του ισπανικού αεροσκάφους τύπου MD82 της εταιρείας Spanair σώθηκαν από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών διάσωσης της Ισπανίας .

"Η εταιρεία Spanair με μεγάλη λύπη της ανακοινώνει ότι κατέπεσε κατά την απογείωσή του το αεροσκάφος με αριθμό πτήσης JK 5022 με προορισμό από τη Μαδρίτη το Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων. Το δυστύχημα έγινε στις 14.45 τοπική ώρα", (15.45 ώρα Ελλάδας) αναφέρθηκε νωρίτερα σε ανακοίνωση της εταιρείας η οποία καταλήγει:

"Η Spanair θα κάνει πάν το δυνατόν για να βοηθήσει τις ισπανικές αρχές στη δύσκολη αυτή στιγμή, ενώ μόλις καταστεί δυνατόν θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πολύνεκρο δυστύχημα".

Το αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο απογείωσης και τυλίχθηκε στις φλόγες, σύμφωνα πάντα με τη Spanair, η οποία διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση αυτή μαζί με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων με μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις επίσημες πληροφορίες και στα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από την πτώση αεροσκάφους της Spanair, κατά την ώρα της απογείωσής του από το διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης, είναι μέχρι στιγμής 45 ενώ οι βαρύτατα τραυματισμένοι επιβάτες φτάνουν τους 19.

Διάφορες πληροφορίες συνεχίζουν να μεταδίδουν με κάθε επιφύλαξη και τα ισπανικά ΜΜΕ, αφού επικρατεί σύγχυση ως προς τον αριθμό των θυμάτων τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα.

Έτσι, η ιστοσελίδα της εφημερίδας El Pais αναφέρεται σε στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών και γράφει για 100 νεκρούς ενώ η εφημερίδα  El Mundo στη δική της ιστοσελίδα κάνει επίσης λόγο για τουλάχιστον εκατό νεκρούς μέχρι στιγμής.

Το CNN μετέδωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 47 επιβατών έως τώρα.

Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο Europa Press επικαλούμενο "επίσημες κυβερνητικές πηγές" της Ισπανίας μετέδωσε ότι οι νεκροί από το αεροπορικό δυστύχημα "φτάνουν τους 150", ενώ εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 34 τραυματίες.

Τουλάχιστον 100 νεκρούς αναφέρει και το BBC, ενώ το πρακτορείο Reuters επιβεβαιώνει μόνο τον επίσημο απολογισμό των 45 θυμάτων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr