Όλα στο φως για την υπόθεση Siemens, ζητά ο Γ.Παπανδρέου

Επίθεση στην κυβέρνηση, ζητώντας να βγουν όλα στο φως και μέσω Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, ενώ έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του Κινήματος ότι δεν θα ανεχθεί «σκιές».

0 378

Επίθεση στην κυβέρνηση, ζητώντας να βγουν όλα στο φως και μέσω Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, ενώ έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του Κινήματος ότι δεν θα ανεχθεί «σκιές».

Επίθεση στην κυβέρνηση, ζητώντας να βγουν όλα στο φως και μέσω Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, ενώ έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του Κινήματος ότι δεν θα ανεχθεί «σκιές». «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, θέλουμε να ξεφύγει η πολιτική ζωή από την ομηρία αδιαφανών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων» τόνισε σε δήλωσή του, μετά την απόφαση για αναστολή της κομματικής ιδιότητας των Θ.Τσουκάτου -που έδειξε το κομματικό ταμείο ως αποδέκτη χρημάτων- και Τ.Μαντέλη για την υπόθεση. Τοποθέτηση Σημίτη επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί καμία πρακτική και κανένα πρόσωπο που έχει καταχραστεί την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων του Κινήματος, επισήμανε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για ακυδεμόνευτη πολιτική ζωή, επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι φοβάται και δεν τολμά να φέρει στο φως ζητήματα όπως η Siemens, οι υποκλοπές, τα ομόλογα, τα καρτέλ, ο ΟΤΕ, ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens και κάλεσε τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό του στον αγώνα κατά της ομηρίας της πολιτικής.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Δεν θ’ ανεχθώ καμία πρακτική, κανέναν που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων μας. Καμία ενέργεια που κηλιδώνει το κύρος του Κινήματός μας, αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας.

»Και αυτό το αποδεικνύω καθημερινά, και με τις προτάσεις μου, και με τις πράξεις μου. Δεν θα σταματήσω τον αγώνα για ακηδεμόνευτη πολιτική. Ν’’απελευθερωθεί επιτέλους η πολιτική ζωή του τόπου από την κηδεμονία και την ομηρία. Ομηρία, από αδιαφανή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

»Συμφέροντα, που προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν τη βούληση του ελληνικού λαού. Συμφέροντα, που προσπαθούν να παρακάμψουν τη βούληση του ελληνικού λαού. Συμφέροντα, που προσπαθούν να κάμψουν την αξιοπρέπεια και το ηθικό του Έλληνα πολίτη.

»Για τον λόγο αυτό, απαιτώ και απαιτούμε: Όλα στο φως. Εμείς, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Απευθύνομαι δημόσια στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του, στην κυβέρνηση που φοβάται να προχωρήσει, που δεν τολμά. Έχει ιστορικές ευθύνες. Απαιτούμε: φως σε όλα. Για την υπόθεση της Siemens, για τα ομόλογα, για τις υποκλοπές, για το yπουργείο Πολιτισμού, για την κομματική προστασία των καρτέλ, για την εγκληματική παράδοση του ΟΤΕ.

»Σήμερα, σήμερα που ο Έλληνας διαδηλώνει, ο Ελληνικός λαός διαδηλώνει κατά της ακρίβειας, η κυβέρνηση δείχνει απαράδεκτη απροθυμία, απαράδεκτη αδυναμία. Δεν έχει την πολιτική βούληση, σε αντίθεση μ’ εμάς, να προχωρήσει στην εκκαθάριση υποθέσεων κατάχρησης του δημόσιου χρήματος. Υποθέσεις που υπονομεύουν την Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, και την πολιτική ζωή του τόπου.

»Καλώ τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην αποδοχή της πρότασής μας για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens. Τον καλώ ν’ αποδεχθεί άμεσα τις προτάσεις μας για την διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος. Να μπορέσει επιτέλους ν’ ασχοληθεί η πολιτική ζωή της χώρας με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, του Έλληνα πολίτη. Είναι για μένα προσωπικά, είναι για μας, στο ΠΑΣΟΚ, θέμα Δημοκρατίας.

»Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη: Σε χρειάζομαι μαζί μου σε αυτόν τον αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα, για ένα νέο ξεκίνημα στην πατρίδα, σ’ αυτό τον αγώνα, για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια στη χώρα μας. Αυτό τον αγώνα, θα τον κερδίσουμε. Και θα τον κερδίσουμε μαζί».

«Σε μια εποχή που η απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποδίδει καρπούς ο κ. Παπανδρέου με τη δήλωσή του στοχεύει στη διάχυση ευθυνών. Θολώνει τα νερά εξαιτίας του προφανούς κομματικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις που αφορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος.

Της δήλωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη ότι θα αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Προς το παρόν, η απόφαση αφορά τον Θ.Τσουκάτο και τον Τ.Μαντέλη.

Ο Θόδωρος Τσουκάτος απαντώντας στα περί εμπλοκής του με τα μαύρα ταμεία της Siemens, με ανακοίνωσή του, «έδειξε» τα κομματικά ταμεία, εν όψει των ευρωεκλογών του 1999, και ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είχε κανένα προσωπικό όφελος.

Της ανακοίνωσης του κ. Τσουκάτου ακολούθησε δήλωση του Σπύρου Αυγερινού, τότε οικονομικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε ότι «αποκλείεται να έχει μπει στο ΠΑΣΟΚ τέτοιο ποσό [ένα εκατ. γερμανικά μάρκα ή 420.000 ευρώ] συγκεντρωτικά και μάλιστα να προέρχεται από εταιρεία, επιταγή ή τραπεζικό λογαριασμό».

Ο πρώην υπουργός Τ.Μαντέλης, είχε απαντήσει με έντονο τρόπο από την Τετάρτη σε δημοσιεύματα που τον «φωτογράφιζαν» ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση, χαρακτηρίζοντάς τα «εξοργιστικώς ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά».

Σχετικά, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, του οποίου στενός συνεργάτης ήταν ο Θ.Τσουκάτος, με δήλωσή του εξέφρασε τη λύπη του για την εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της Siemens, εφόσον αποδειχθούν αληθείς οι ισχυρισμοί που προβάλλονται.

Ο κ. Σημίτης αναφέρει επίσης στη δήλωσή του, ότι με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται σκιές και αμφιβολίες για πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια και χωρίς να έχουν καμία σχέση με όλα αυτά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr