“Έφυγε” ο Μάριος Τόκας

Μεγάλη απώλεια στον κόσμο της τέχνης ο θάνατος του Μάριου Τόκα. Ο 54χρονος μουσικοσυνθέτης από την Κύπρο άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Μάριος Τόκας έγραψε πολλές μεγάλες επιτυχίες και συνεργάστηκε με όλα τα γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

0 594

Μεγάλη απώλεια στον κόσμο της τέχνης ο θάνατος του Μάριου Τόκα. Ο 54χρονος μουσικοσυνθέτης από την Κύπρο άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Μάριος Τόκας έγραψε πολλές μεγάλες επιτυχίες και συνεργάστηκε με όλα τα γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Μεγάλη απώλεια στον κόσμο της τέχνης ο θάνατος του Μάριου Τόκα. Ο 54χρονος μουσικοσυνθέτης από την Κύπρο άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Μάριος Τόκας έγραψε πολλές μεγάλες επιτυχίες και συνεργάστηκε με όλα τα γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Γεννήθηκε στη Λεμεσό, σπούδασε μουσική από νεοτάτων χρόνων και στην Αθήνα Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Τη συνθετική του καριέρα την άρχισε από πολύ μικρός, όταν ήταν ακόμα μαθητής γυμνασίου. Στην Ελλάδα ήρθε το 1975 και το 1978 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά "Τα τραγούδια της παρέας" σε δικούς του στίχους και ερμηνευτή το Μανώλη Μητσά. Ακολούθησε ο δίσκος τα "Μικρά ερωτικά" με ερμηνευτή τον Αντώνη Καλογιάννη και κατόπιν το "Στη λεωφόρο της αγάπης" με ερμηνευτές τον Γιάννη Πάριο,τη Χαρούλα Αλεξίου,τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Διονύση Θεοδόση. Συνεργάστηκε επίσης με απόλυτη επιτυχία με τον Γιάννη Πάριο στο "Σαν τρελό φορτηγό" τον Δημήτρη Μητροπάνο στο "Η εθνική μας μοναξιά" αλλά και με ερμηνευτές όπως η Κατερίνα Κούκα και ο Πασχάλης Τερζής. Σημαντική του δουλειά θεωρείται επίσης η μελοποίηση εκκλησιαστικών ποιημάτων με τον τίτλο "Θεομήτωρ Μαρία". Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.

Στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας, θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον πρόωρα χαμένο Κύπριο μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα. Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη, με έξοδα της κυπριακής δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr