Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι της Παρασκευής στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και από το βράδυ της ιδίας ημέρας στο νότιο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο.

0 395

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι της Παρασκευής στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και από το βράδυ της ιδίας ημέρας στο νότιο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι της Παρασκευής στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και από το βράδυ της ιδίας ημέρας στο νότιο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο.

Παράλληλα, στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφώρ.

Τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν σταδιακά κατά την διάρκεια της νύχτας και το Σάββατο στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στις βόρειες Σποράδες, στην ανατολική Στερεά [συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στη δυτική Κρήτη.

Τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν την Κυριακή στην κεντρική και στην νότια ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά του κεντρικού και του νότιου Αιγαίου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ΓΓΠΠ

Για την επικείμενη εκδήλωση των εντόνων αυτών καιρικών φαινομένων, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το αντίστοιχο δελτίο που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ..

Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από την Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση «ετοιμότητας πολιτικής προστασίας», ώστε να παρέμβουν άμεσα, αν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τα επικείμενα αυτά έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Για τους προαναφερθέντες λόγους, η Γ.Γ.Π.Π. προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr