Έβρος: Σε επιφυλακή για το φονικό τσιμπούρι

Από το απόγευμα της Πέμπτης νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, 10χρονος που τσιμπήθηκε από τσιμπούρι το οποίο αφαιρέθηκε από γιατρό.

0 282

Από το απόγευμα της Πέμπτης νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, 10χρονος που τσιμπήθηκε από τσιμπούρι το οποίο αφαιρέθηκε από γιατρό. Από το απόγευμα της Πέμπτης νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, 10χρονος που τσιμπήθηκε από τσιμπούρι το οποίο αφαιρέθηκε από γιατρό. Ήδη έχει σταλεί δείγμα του αίματος του παιδιού, για εξετάσεις στο Μικροβιολογικό και Ιολογικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αν και ο 10χρονος παρουσίασε πυρετό κατά την εισαγωγή του, η κλινική του εικόνα είναι καλή και εκτιμάται ότι τα συμπτώματα δεν εμπνέουν ανησυχία. Στην περιοχή της Ροδόπης, ξεκίνησε επιδημιολογική έρευνα από το Κέντρο Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Την Παρασκευή έγινε σύσκεψη στην Κομοτηνή με την παρουσία ειδικών ιατρών και υπηρεσιακών φορέων της Θράκης για το πρώτο κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού στην Ελλάδα, που καταγράφηκε στο νομό Ροδόπης.

Υπενθυμίζεται ότι μια 49χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή, έχασε τη ζωή της, όταν στην προσπάθειά της να αφαιρέσει τσιμπούρι από δέρμα της, προκάλεσε την επιμόλυνση του χεριού της. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο είδος τσιμπουριού είναι φορέας επικίνδυνου μολυσματικού ιού, ο οποίος προκαλεί τον αιμορραγικό πυρετό της Κριμαίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr