Άνοιγμα στην αγορά της Ρουμανίας

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η από κοινού συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τρικάλων και του Δήμου Καλαμπάκας, στη Διεθνή Τουριστική έκθεση ROMEXPO 2009.

0 327

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η από κοινού συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τρικάλων και του Δήμου Καλαμπάκας, στη Διεθνή Τουριστική έκθεση ROMEXPO 2009.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η από κοινού συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τρικάλων και του Δήμου Καλαμπάκας, στη Διεθνή Τουριστική έκθεση ROMEXPO 2009.
Η αποστολή, αποτελούμενη από επιχειρηματίες που έχουνε άμεση σχέση με το τουριστικό προϊόν του νομού, επέστρεψε τα ξημερώματα της Δευτέρας με τις καλύτερες εντυπώσεις για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνονται τα εξής:
Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Ζερβόπουλος Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Παπαπούλιος Ιωάννης (Ξενοδοχείο Ορφέας), δύο δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αλέκος Θεόδωρος και Καϊκης Σπύρος (Ξενοδοχείο Καϊκη), ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων κ. Κουρούπας Ιωάννης (Ξενοδοχείο Ρεξ), η Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων και Κάμπινγκ κ. Τσουρβάκα Ιωάννα (Κάμπινγκ Μετέωρα Garden) και ξενοδόχοι – επιχειρηματίες όπως οι κ.κ. Καϊκη Θεοδώρα (Ξενοδοχείο Καίκη), Καρακώστα Σοφία (Κάμπινγκ Μετέωρα Garden), Μπάρδας Ευάγγελος (Ξενοδοχείο Σίδνευ) και Μπραζιώτης Σωτήριος (Ξενοδοχείο Galaxy), στήριξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συνεχή προσπάθεια προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νομού μας, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες και πραγματοποιώντας επιχειρηματικές συναντήσεις.
Το Επιμελητήριο Τρικάλων με το Δήμο Καλαμπάκας και 13 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις εκπροσώπησαν την Ελλάδα από πλευράς φορέων στο συλλογικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Οι συνεκθέτες έμειναν έκπληκτοι και ικανοποιημένοι από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου που εκτιμάται ότι άγγιξε τα 50.000 άτομα.
Την έκθεση επισκέφθηκαν tour operators, τουριστικά γραφεία και λοιποί τουριστικοί φορείς, προερχόμενοι κατά πλειοψηφία από τη Ρουμανία αλλά και από άλλες χώρες όπως η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Τουρκία, η Τσεχία και η Ουγγαρία.
Στόχος αυτής της συμμετοχής, ήταν η προβολή του τουριστικού συγκριτικού πλεονεκτήματος του Νομού Τρικάλων και ειδικότερα των Μετεώρων και του Ορεινού όγκου στο εμπορικό κοινό της έκθεσης και η πραγματοποίηση επιχειρηματικών επαφών για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Κύριο μέλημά ήταν η διαμόρφωση και η προβολή ενός οργανωμένου τουριστικού προϊόντος με αποτέλεσμα την προσέλκυση των Ρουμάνων τουριστών.
Μια ενδιαφέρουσα ομάδα – στόχος κυρίως λόγω κοινών θρησκευτικών αντιλήψεων και πεποιθήσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε οργανωμένα το σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων και κάμπινγκ όπου όλα τα μέλη του είχαν συμφωνήσει στο να προβάλουν και να προωθήσουν ειδική προσφορά των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.
Από την άλλη, η Ένωση ξενοδόχων Ν. Τρικάλων έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στις κατ΄ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους.
Τέλος, με πρωτοβουλία του κ. Κουρούπα, συλλέχτηκαν ερωτηματολόγια από τους επισκέπτες της Έκθεσης σχετικά με, το ποιες περιοχές της Ελλάδας γνωρίζουν περισσότερο και επισκέπτονται, τα Μετέωρα, τις τιμές που είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν, την ποιότητα και τον συνδυασμό των παρεχόμενων υπηρεσιών που επιζητούν, κτλ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα εξαχθούν από επιστημονική ομάδα στο προσεχές μέλλον για λογαριασμού του Προέδρου των ξενοδόχων του Ν. Τρικάλων».
 
 
Πηγή: Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr