Χριστούγεννα στα Μετέωρα

Η Καλαμπάκα αυτές τις μέρες θα πλημμυρίσει από κόσμο. Από κάθε γωνιά της χώρας θα έρθουν εκατοντάδες επισκέπτες στην περιοχή μας για να περάσουν εδώ κάτω από την σκιά των βράχων και μέσα σ’ ένα χειμωνιάτικο τοπίο, τα Άγια Χριστούγεννα.

0 4.240

Η Καλαμπάκα αυτές τις μέρες θα πλημμυρίσει από κόσμο. Από κάθε γωνιά της χώρας θα έρθουν εκατοντάδες επισκέπτες στην περιοχή μας για να περάσουν εδώ κάτω από την σκιά των βράχων και μέσα σ’ ένα χειμωνιάτικο τοπίο, τα Άγια Χριστούγεννα. Η Καλαμπάκα αυτές τις μέρες θα πλημμυρίσει από κόσμο.
Από κάθε γωνιά της χώρας θα έρθουν εκατοντάδες επισκέπτες στην περιοχή μας για να περάσουν εδώ κάτω από την σκιά των βράχων και μέσα σ’ ένα χειμωνιάτικο τοπίο, τα Άγια Χριστούγεννα.
Οι ξενοδόχοι για ακόμα μια φορά κάνουν λόγο για πληρότητα των καταλυμάτων τους.
Γενικότερα οι εμπλεκόμενοι με το τοπικό τουριστικό προϊόν προετοιμάζονται για να δεχθούν το κύμα των επισκεπτών που από σήμερα αρχίζουν να αφικνούνται στην Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή.
Την «νεκρή» ουσιαστικά τουριστική περίοδο, όπως είναι η χειμερινή περίοδος, έρχεται να ζωντανέψει ο εσωτερικός τουρισμός αναθερμαίνοντας έτσι την τοπική οικονομία.
Την οικονομία που ακολουθεί τον υδράργυρο ο οποίος έχει πέσει κάτω από το μηδέν.
Γιατί η Καλαμπάκα και η περιοχή αποτελούν τόπο προτίμησης των επισκεπτών;
Τι είναι αυτό που τους προσελκύει και επιλέγουν να περάσουν τα Χριστούγεννα στην Καλαμπάκα;
Μετέωρα φυσικό περιβάλλον
Κατ’ αρχήν εκείνο που μετράει, όπως λένε οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, είναι τα Μετέωρα.
Οι επισκέπτες θέλουν να βιώσουν την πνευματικότητα της Μετεωρίτικης ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων.
Οι περισσότεροι θα παρακολουθήσουν την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε κάποιο Μοναστήρι των Μετεώρων ικανοποιώντας έτσι το θρησκευτικό τους συναίσθημα.
Ως γνωστόν την παραμονή της εορτής σε όλα τα Μετεωρίτικα μοναστήρια τελείται η εξαίσια λειτουργία των Χριστουγέννων.
Μέσα σ’ ένα περιβάλλον μυσταγωγικό, πλημμυρισμένο από τα ευαγγελικά αναγνώσματα που αναφέρονται στο γεγονός της σαρκώσεως του Χριστού, το μισοσκόταδο και την ευωδιά του λιβανιού, ο προσκυνητής θα αισθανθεί κάτι διαφορετικό.
Μια διαφορετικότητα που βοηθάει να απεγκλωβιστεί ο προσκυνητής από την στενή διαδικασία των λογικών διεργασιών και να ανοιχτεί στο θαύμα της θείας σαρκώσεως του θείου λόγου.
Στις μεγάλες ώρες των Χριστουγέννων στα Άγια Μετέωρα ο προσκυνητής έχει την ευκαιρία να ζήσει το παρελθόν ως παρόν, να βιώσει το θαύμα που κατεβάζει τον Θεό στη γη.
Η Χριστουγεννιάτικη λειτουργία στα Μοναστήρια των Μετεώρων αρχίζει στις 9 μ.μ. περίπου της παραμονής της μεγάλης εορτής και τελειώνει γύρω στις 1.30 το πρωί.
Για όσους επισκέπτες θα θελήσουν να βιώσουν αυτήν την άγια ατμόσφαιρα θα πρέπει να ξέρουν ότι ο χρόνος χάνει την χρονικότητά του εισάγοντας σε μια βιωματική διάσταση που ευφραίνει την ψυχή γαληνεύοντας την ανθρώπινη ύπαρξη.
Μετά την απόλυση ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει την νυχτερινή ζωή της Καλαμπάκας και κυρίως να έρθει σε επαφή με την τοπική κουζίνα σε κάποιο εστιατόριο της πόλης.
Φυσικό – πολιτιστικό περιβάλλον είναι το φυσικό περιβάλλον το δεύτερο στοιχείο που λαμβάνουν υπ όψιν τους οι επισκέπτες στην επιλογή τους να προτιμήσουν την περιοχή μας.
Ο συνδυασμός Μετεωρίτικη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον αποτελεί καταλυτικό στοιχείο που συμβάλει στις προτιμήσεις των επισκεπτών.
Οι επισκέπτες μένοντας σε κάποιο κατάλυμα της Καλαμπάκας, του Καστρακίου, της Χρυσομηλιάς, του Παλαιοχωρίου, του Ασπροποτάμου κλπ., έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα.
Έχουν την ευκαιρία να εξορμήσουν στην γύρω περιοχή και να επιδοθούν σε πλήθος δραστηριοτήτων, χειμερινών σπορ κλπ.
Με κέντρο την Καλαμπάκα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τον χιονισμένο ορεινό όγκο τόσο από την πλευρά των Χασίων – Αντιχασίων, όσο και από την πλευρά της Πίνδου (Ασπροπόταμος – Περτούλι).
Έχουν την δυνατότητα να φτάσουν, ακολουθώντας την Ε.Ο. Καλαμπάκας μέχρι Μέτσοβο κι από εκεί να περάσουν στον εθνικό δρυμό τη «Βάλια Κάλντα».
Τέλος έχουν την δυνατότητα να εξορμήσουν μέχρι την λίμνη Πλαστήρα μέσω Πύλης – Μουζακίου.
Οι επισκέπτες μέσα στο χειμωνιάτικο φυσικό περιβάλλον του ορεινού όγκου θα γνωρίσουν το καταπληκτικό θαύμα της φύσης αλλά και θα έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό της περιοχής, την παράδοση κλπ.
Σε κάποια απ’ τις διάσπαρτες ταβέρνες της περιοχής θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν την τοπική παραδοσιακή κουζίνα που πραγματικά θα τους εντυπωσιάσει.
Αλλά και η φιλοξενία στα καταλύματα της περιοχής έχει κάτι διαφορετικό.
Έχει την ζεστασιά του χωριού, της οικογένειας και σ’ αυτό βοηθούν οι άνθρωποι που τα διαχειρίζονται φροντίζοντας να διατηρήσουν την αυθεντικότητα της ζεστής παραδοσιακής φιλοξενίας.
Τα Χριστούγεννα στην περιοχή μας σίγουρα θα είναι τα καλύτερα για όλους όσοι την επιλέξουν.
Καλή παραμονή!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr