Ταλαιπωρία από τις διακοπές ρεύματος

Απέσυρε η διοίκηση της ΔΕΗ τη μήνυση –που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα- κατά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειμένου να κηρυχθεί η συνεχιζόμενη απεργία παράνομη και καταχρηστική, καθώς η ΓΕΝΟΠ ανέστειλε την 24ωρη κυλιόμενη απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα.

0 402

Απέσυρε η διοίκηση της ΔΕΗ τη μήνυση –που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα- κατά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειμένου να κηρυχθεί η συνεχιζόμενη απεργία παράνομη και καταχρηστική, καθώς η ΓΕΝΟΠ ανέστειλε την 24ωρη κυλιόμενη απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα.

Απέσυρε η διοίκηση της ΔΕΗ τη μήνυση –που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα- κατά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειμένου να κηρυχθεί η συνεχιζόμενη απεργία παράνομη και καταχρηστική, καθώς η ΓΕΝΟΠ ανέστειλε την 24ωρη κυλιόμενη απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα.  Ωστόσο, 23 σωματεία των εργαζομένων σε όλη τη χώρα κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία. Αργά απόψε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αναμένεται να συνεδριάσει για να προχωρήσει στην προκήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης που κατά πάσα πιθανότητα θα συνίσταται από 5 24ωρες απεργίες. Η Χαλκοκονδύλη έχει αποκλειστεί από το πρωί και οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Απασχόλησης. Την ίδια ώρα, μεγαλώνει ο κίνδυνος γενικευμένου μπλακ άουτ κάθε μέρα που περνάει, καθώς σχεδόν το 50% των σταθμών παραγωγής τελεί υπό κατάληψη. Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η ΔΕΗ συνεχίζει να προχωρά σε εκ περιτροπής περικοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη τη χώρα.

Περικοπές στην ηλεκτροδότηση

 

Η ταλαιπωρία των καταναλωτών συνεχίζεται, καθώς οι περικοπές που κάνει η ΔΕΗ ξεκινούν από τις δύο ώρες και διαρκούν έως τέσσερις.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί επαγγελματίες, με πολλά ευπαθή προϊόντα να κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Η ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη μειωμένη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και τις επαναλαμβανόμενες διακοπές, λόγω της απεργίας:

  • απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων κλπ., όλες τις ώρες του 24ώρου και κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή 10:00-14:00 και από 18:30-21:30
  • εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων προκειμένου να αποφευχθούν εγκλωβισμοί
  • για τη αποφυγήν ηλεκτροπληξίας, οι καταναλωτές θα πρέπει να θεωρούν ότι το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση, ακόμα και όταν σημειώνεται διακοπή του ρεύματος, επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.

Η ΔΕΗ ζητεί την πλήρη κατανόηση των καταναλωτών για την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται και τους ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στον εξορθολογισμό της χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος κατά το τελευταίο 24ωρο, είχαν σαν αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δεχθεί 798 κλήσεις για απεγκλωβισμό από ανελκυστήρες, σε όλη τη χώρα. Οι συνολικές κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική κατά το τελευταίο 48ωρο ανέρχονται σε 1.348.

Ειδικότερα στην Αττική 372 κλήσεις, στη δυτική Ελλάδα 35, στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη 51, στην Ηπειρο 8, στην κεντρική Μακεδονία 220, στην Πελοπόννησο 27, στη Στερεά Ελλάδα 7, στη Θεσσαλία 70, στην Κρήτη 6 και στα Ιόνια Νησιά 2.

Αναφερόμενος στην απεργία στη ΔΕΗ και τον κίνδυνο για μπλακ άουτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε ότι "το δικαίωμα της απεργίας υπάρχει αλλά και υπάρχουν και υποχρεώσεις απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και ουδείς έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ένα κοινωνικό αγαθό προκειμένου να πετύχει οτιδήποτε εκείνος θεωρεί δίκαιο". Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης είχε σήμερα διαδοχικές συνεργασίες με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαο Γκαργκάνα, για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr