Σούλα Μερεντιτη – Εργατικά ατυχήματα και ασθένειες

Την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα θέματα της υγιεινής και της ασφάλειας στην εργασία καταγγέλλει με ερώτησή της στη Βουλή προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας , η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.

0 328

Την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα θέματα της υγιεινής και της ασφάλειας στην εργασία καταγγέλλει με ερώτησή της στη Βουλή προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας , η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.

Την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα θέματα της υγιεινής και της ασφάλειας στην εργασία καταγγέλλει με ερώτησή της στη Βουλή προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας , η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη. Η Τρικαλινή βουλευτής τονίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης αποτελεσματικού και συνεκτικού θεσμικού πλαισίου για την προστασία των εργαζομένων από  επαγγελματικούς  κινδύνους (εργατικά ατυχήματα και ασθένειες).

 

 

 

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Θέμα: Έλλειψη θεσμικού πλαισίου για την προστασία των εργαζομένων από επαγγελματικές ασθένειες και ατυχήματα

Η αδιαφορία της πολιτείας για τα θέματα της υγιεινής και της ασφάλειας στην εργασία δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με το προφίλ της ανεπτυγμένης και κοινωνικά ευαίσθητης πολιτείας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση στην κοινή  γνώμη. Στη χώρα μας δεν υπάρχει σύγχρονο θεσμικό   πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων από επαγγελματικές ασθένειες και ατυχήματα.  Εν τω μεταξύ,  η  έλλειψη μηχανισμών καταγραφής και πρόληψης των επαγγελματικών ασθενειών, δημιουργεί τεράστια επιβάρυνση στο σύστημα υγείας, η οποία εκτιμάται ότι πλησιάζει το 1 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Η έκθεση σε βλαπτικούς παράγοντες στον χώρο εργασίας μπορεί να προκαλέσει επαγγελματικές ασθένειες ή και να επιδεινώσει ποικίλες κοινές ασθένειες, όπως άσθμα και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, μυοσκελετικές παθήσεις, δερματοπάθειες, καρδιαγγειακές παθήσεις λόγω άγχους στην εργασία καθώς και  παθήσεις από έκθεση σε βιολογικούς παράγοντες

Παρά το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι εκτίθενται καθημερινά σε βλαπτικούς για την υγεία παράγοντες στον χώρο εργασίας και ότι πάρα πολλοί πάσχουν από επαγγελματικά νοσήματα, οι επαγγελματικές ασθένειες για τη χώρα μας θεωρούνται ανύπαρκτες.

 


Ερωτάται  ο κύριος υπουργός  Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας:

Προτίθεται να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες   για να  διαμορφωθεί και  στη χώρα μας ένα αποτελεσματικό και συνεκτικό  θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των εργαζομένων από  επαγγελματικούς  κινδύνους;

 

Από το πολιτικό γραφείο κ.Μερεντίτη

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr