Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί στη φύλαξη πολιτικών, δικαστικών

Στο ΣτΕ κατατέθηκε το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, το οποίο καθορίζει τον αριθμό των αστυνομικών που θα διατίθενται για την προστασία επίσημων προσώπων, όπως αρχηγοί κόμμάτων, υπουργοί, βουλευτές, ανώτατοι δικαστικοί κλπ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η δύναμη φύλαξης υψηλών προσώπων υπερβαίνει τους 1.000 άνδρες.

0 437

Στο ΣτΕ κατατέθηκε το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, το οποίο καθορίζει τον αριθμό των αστυνομικών που θα διατίθενται για την προστασία επίσημων προσώπων, όπως αρχηγοί κόμμάτων, υπουργοί, βουλευτές, ανώτατοι δικαστικοί κλπ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η δύναμη φύλαξης υψηλών προσώπων υπερβαίνει τους 1.000 άνδρες. Στο ΣτΕ κατατέθηκε το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, το οποίο καθορίζει τον αριθμό των αστυνομικών που θα διατίθενται για την προστασία επίσημων προσώπων, όπως αρχηγοί κόμμάτων, υπουργοί, βουλευτές, ανώτατοι δικαστικοί κλπ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η δύναμη φύλαξης υψηλών προσώπων υπερβαίνει τους 1.000 άνδρες.

Ειδικότερα, υποχρεωτικά θα φρουρούνται οι κατοικίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των αρχηγών κομμάτων, των υπουργών, των υφυπουργών, αναπληρωτών υπουργών, των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, καθώς και τα κτίρια των υπουργείων και των οργανισμών τους, των κεντρικών γραφείων των κομμάτων, των διπλωματικών αποστολών και των δικαστηρίων.

Το σχέδιο ΠΔ καθορίζει τον ανώτατο αριθμό των αστυνομικών που θα διατίθενται για την ασφάλεια πολιτικών και άλλων προσώπων.

Συγκεκριμένα θα διατίθενται για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι 50 αστυνομικοί, τέσσερα συνοδευτικά αυτοκίνητα και αντίστοιχες μοτοσικλέτες, για τους αρχηγούς των κομμάτων μέχρι 20 αστυνομικοί, δύο συνοδευτικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, για υπουργούς μέχρι οκτώ αστυνομικοί, ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα, για τους αναπληρωτές υπουργούς μέχρι έξι αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα, για τους υφυπουργούς μέχρι τέσσερις αστυνομικοί και κατ΄ εξαίρεση μόνο για τον υφυπουργό Εσωτερικών μέχρι πέντε αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα, για τους βουλευτές της Αττικής και τους ευρωβουλευτές ένας αστυνομικός και για τους βουλευτές των άλλων νομών δύο, για τους πρώην Πρωθυπουργούς μέχρι οκτώ αστυνομικοί, για τον πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τους πρόεδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέχρι τέσσερις αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα, για τους διπλωμάτες, εάν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας, δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα, για την προσωπική ασφάλεια στελεχών του κυβερνώντος κόμματος μέχρι δεκαπέντε αστυνομικοί, για την προσωπική ασφάλεια στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι δέκα αστυνομικοί.

Το σχέδιο ΠΔ δεν αναφέρεται στον αριθμό των αστυνομικών που θα διατίθενται για την ασφάλεια του Πρωθυπουργού, καθώς αυτός καθορίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr