ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ VS ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Ο φετινός τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Τρικάλων θα είναι διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό γιατί για πρώτη φορά δύο ομάδες από έναν περιφερειακό δήμο θα πάρουν μέρος διεκδικώντας το τρόπαιο του κυπέλλου.Στις προηγούμενες διοργανώσεις αρκετές φορές έφτασαν στον τελικό ομάδες των Τρικάλων (διαφορετικών συνοικιών), αλλά ομάδες από την ίδια πόλη πρώτη φορά φτάνουν στον τελικό.

0 443

Ο φετινός τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Τρικάλων θα είναι διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό γιατί για πρώτη φορά δύο ομάδες από έναν περιφερειακό δήμο θα πάρουν μέρος διεκδικώντας το τρόπαιο του κυπέλλου.Στις προηγούμενες διοργανώσεις αρκετές φορές έφτασαν στον τελικό ομάδες των Τρικάλων (διαφορετικών συνοικιών), αλλά ομάδες από την ίδια πόλη πρώτη φορά φτάνουν στον τελικό.

Ο φετινός τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Τρικάλων θα είναι διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό γιατί για πρώτη φορά δύο ομάδες από έναν περιφερειακό δήμο θα πάρουν μέρος διεκδικώντας το τρόπαιο του κυπέλλου.
Στις προηγούμενες διοργανώσεις αρκετές φορές έφτασαν στον τελικό ομάδες των Τρικάλων (διαφορετικών συνοικιών), αλλά ομάδες από την ίδια πόλη πρώτη φορά φτάνουν στον τελικό.

Συνήθως στον τελικό φτάνουν οι ομάδες που παίζουν στη Δ’ Εθνική, οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και τα. Μετέωρα.Τα Μετέωρα θεωρούνται σαν η κατ’ εξοχήν ομάδα του κυπέλλου αφού φέτος θα πάρουν μέρος στον τελικό για 14η φορά στην ιστορία τους. Κι αν προσθέσουμε πόσες φορές έχουν αποκλειστεί στον ημιτελικό άλλων διοργανώσεων ή στον τελικό τότε πραγματικά θεωρούνται ομάδα κυπέλλου ή να το γράψουμε αλλιώς ομάδα των νοκ-άουτ αγώνων.

Τα Μετέωρα σε ότι κατάσταση και να βρίσκονται πάντα βρίσκουν τον τρόπο στο κύπελλο να κάνουν καλή πορεία και συνήθως η διαδρομή τους τελειώνει στον τελικό. Έχουν φτάσει 13 φορές και το έχουν κατακτήσει τις 12. Μάλιστα μέχρι πέρυσι είχαν 12 στα 12 και στην 13η τους συμμετοχή ηττήθηκαν από τη Φαρκαδόνα.

Ο Εθνικός φτάνει για πρώτη φορά στον τελικό και κάτι τέτοιο θα λέγαμε αναμενόταν αφού όπως αναφέρουμε και πιο πάνω συνήθως στον τελικό φτάνουν οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής και φέτος ο Εθνικός πρωταγωνιστεί και με το παραπάνω.

Ο φετινός τελικός

Ο τελικός θα γίνει όπως κάθε χρονιά με ελάχιστες εξαιρέσεις την 25η Μαρτίου, την ερχόμενη Τρίτη δηλαδή, στις 3.30.

Η ΕΠΣΤ δίνει εορταστικό χαρακτήρα στον τελικό και αναμένεται το ίδια να κάνει και φέτος. Θα προσκληθούν όλοι οι επίσημοι φορείς του Νομού Τρικάλων όπως και όλα τα σωματεία του νομού.

Πριν τον τελικό το τελετουργικό περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς καθώς και πιθανότατα αγώνα επίδειξης παιδικών ομάδων.

Εκτός από τους τρεις διαιτητές που θα διαιτητεύσουν το παιχνίδι (διαιτητής και βοηθοί) θα υπάρχει και τέταρτος διαιτητής όπως στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού θα δοθούν ανθοδέσμες στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ενώ θα τους μιλήσει και ο πρόεδρος της ΕΠΣΤ Θανάσης Μπουτζιώλης.

Οι δύο μονομάχοι

Και οι δύο ομάδες για να φτάσουν μέχρι τον τελικό χρειάστηκε να δώσουν δύσκολα παιχνίδια και να αποκλείσουν εξίσου δυνατές ομάδες. Μάλιστα ο Εθνικός για να φτάσει μέχρι τον τελικό στην πορεία του απέκλεισε και τα Καλύβια που αγωνίζονται στη Δ’ Εθνική κατηγορία.

Η πορεία του Εθνικού

Ο Εθνικός ξεκίνησε από τον γ’ γύρο όπου απέκλεισε την Πιαλεία με 3-0.

Στην επόμενη φάση κληρώθηκε να αγωνιστεί με την Κρύα Βρύση όπου τη νίκησε εκτός έδρας με 2-0.

Στην προημιτελική φάση νίκησε τα Καλύβια στα πέναλτι με 4-3. Η κανονική περίοδος του παιχνιδιού και η παράταση είχαν τελειώσει 1-1.

Στην ημιτελική φάση ο Εθνικός νίκησε τους Παραληθαίους 1-0 και πέρασε στον τελικό.

Η πορεία των Μετεώρων

Τα Μετέωρα ξεκίνησαν τη φετινή τους προσπάθεια από το β’ γύρο και την Πύλη. Εκεί νίκησαν τον Πορταϊκό με 2-0 και πέρασαν στην επόμενη φάση όπου βρήκαν μπροστά τους τον Κόζιακα τον οποίο νίκησαν εκτός έδρας 3-1.

Στην προημιτελική φάση νίκησαν στο Στάδιο της Καλαμπάκας το Φλαμούλι 3-1 και στον ημιτελική επικράτησαν εκτός έδρας του Αχιλλέα Μπάρας με 4-1.

Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που φτάνουν για δεύτερη συνεχή φορά στον τελικό. Το είχαν πετύχει επίσης το 2002 και το 2003 όπου τη πρώτη φορά είχαν νικήσει το Ρίζωμα 2-0 και τη δεύτερη τη Χρυσαυγή 3-1.

Οι διαφορές τους

Ο Εθνικός σαφώς και κάνει καλύτερη πορεία φέτος όσον αφορά το πρωτάθλημα αφού πραγματοποιεί πρωταθλητισμό, ενώ τα Μετέωρα είχαν μείνει πίσω από τη κορυφή από τις πρώτες αγωνιστικές.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται και μάλιστα αρκετά καλά μεταξύ τους. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι αυτό του πρωταθλήματος ο Εθνικός είχε κερδίσει 2-0. Επίσης στο κύπελλο έχουν αναμετρηθεί πριν από τρία χρόνια και τότε τα Μετέωρα είχαν κερδίσει 4-0.

Οι περισσότεροι παίκτες του Εθνικού έχουν φορέσει τη φανέλα των Μετεώρων κι έχουν κατακτήσει το κύπελλο με τα Μετέωρα. Τέτοιοι παίκτες είναι οι Πράπας, Ράτζας, Πρεκατές, Καψάλης, ενώ επίσης έχουν αγωνιστεί στα Μετεώρα οι Φασούλας, Χατζής, ενώ και ο προπονητής του Εθνικού έχει αγωνιστεί στα Μετέωρα όπως επίσης έχει διατελέσει και βοηθός προπονητή.

Όσο για φαβορί, συνήθως στους τελικούς δεν υπάρχουν φαβορί. Η μία ομάδα έχει μεγαλύτερη εμπειρία και η άλλη έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τελικούς. Αλλά όλα αυτά θα φανούνε επί της οθόνης, ή για την ακρίβεια επί του Σταδίου των Τρικάλων.

 

Ethn_Met100_1645.jpg

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr