Επέστρεψε με έργα ο Δήμαρχος Καλαμπάκας

Στην Αθήνα βρέθηκε την Τρίτη ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας. Ο κ. Μπουτίνας επισκέφτηκε τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ με συμπληρωματικά στοιχεία για μια σειρά έργων.

0 190

Στην Αθήνα βρέθηκε την Τρίτη ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας. Ο κ. Μπουτίνας επισκέφτηκε τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ με συμπληρωματικά στοιχεία για μια σειρά έργων.

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες Τρίτη ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας.
Ο κ. Μπουτίνας επισκέφτηκε τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ με συμπληρωματικά στοιχεία για μια σειρά έργων.
ΟΠΑΑΧ Δημόσια έργα
Μέσα από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής άξονας 3, ΟΠΑΑΧ Δημόσια έργα», ο Δήμος Καλαμπάκας κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση.
Ήδη έχει γίνει η προκήρυξη και ο Δήμος Καλαμπάκας συμμετέχει με τρία έργα. Ζητήθηκαν στοιχεία συμπληρωματικά για τα τρία αυτά έργα έτσι ο Δήμαρχος χθες μετέβη στο υπουργείο με τα στοιχεία αυτά υπό μάλης.
Οι 3 προτάσεις του Δήμου είναι:
1) Αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Καλαμπάκας και το Δ.Δ. Διάβας.
Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καλαμπάκα και ένα μέρος της Διάβας από τα καιρικά φαινόμενα.
Η κοίτη του ποταμού Πηνειού στην περιοχή του Σταθμού Βιολογικού καθαρισμού είναι αρκετά ευάλωτη στις κατά καιρούς έντονες βροχοπτώσεις. Ευάλωτη στο να υπερχειλίσει ο ποταμός και να προκληθούν μεγάλες καταστροφές. Όμως σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην πόλη της Καλαμπάκας (Πουλιάνα, σφαγεία κ.ά.), όπως και στο Δ.Δ. Διάβας.
Η πρόταση του Δήμου για ένταξη στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού χώρου ανέρχεται στις 600 χιλ. Ευρώ περίπου.
2) Συνέχεια προς βορρά από την Καλαμπάκα στο ποτάμι και δη στο Δ.Δ. Καστρακίου χρειάζονται και εκεί μια σειρά αντιπλημμυρικά έργα. Και αυτή η πρόταση αφορά έργα περί τις 600 χιλ. Ευρώ.
3) Πρόταση όμως και για ένα τρίτο έργο που αφορά αγροτική οδοποιία στο Δ.Δ. Διάβας κατατέθηκε στο πρόγραμμα «Δημόσια έργα ΟΠΑΑΧ».
Το έργο αυτό μελετήθηκε για το ποσό των 540 χιλ. Ευρώ και είναι από τα πρώτα που θα εγκριθούν.
Και τα τρία αυτά έργα πληρούν τις προϋποθέσεις για άμεση ένταξη για χρηματοδότηση.
Αποχέτευση νέου σχεδίου και Δ. Διαμερισμάτων
Δεν έχασε την ευκαιρία που του εδόθη με την επίσκεψη του υπουργού Γ. Σουφλιά ο Δήμαρχος Καλαμπάκας.
Ο κ. Σουφλιάς (Υπ/ργος ΠΕΧΩΔΕ) υποσχέθηκε στον Δήμαρχο Καλαμπάκας την άμεση χρηματοδότηση του έργου «Αποχέτευση περιοχών νέου σχεδίου πόλεως Καλαμπάκας και Δ.Δ. Διάβας και Καστρακίου».

Ο κ. Σουφλιάς κατά την επίσκεψή του στην Καλαμπάκα πριν λίγες ημέρες δεσμεύτηκε να εντάξει το έργο αυτό από την στιγμή που υπάρχει μελέτη.
Και μελέτη όντως υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό για το έργο.
Ο κ. Μπουτίνας μετέβη στο ΥΠΕΧΩΔΕ και κατέθεσε την μελέτη για έλεγχο στο υπουργείο με σκοπό την προώθησή του για χρηματοδότηση.
Χαρούμενος από την έκβαση του ταξιδιού του στην Αθήνα ο Δήμαρχος χθες βράδυ άμα την επιστροφή του συγκάλεσε την ομάδα του (Σύμβουλοι πλειοψηφίας) για να τους ενημερώσει για τις κινήσεις του και τις εξελίξεις σ’ αυτά τα έργα.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr