Αντικαπνιστική εκστρατεία στα σχολεία

Μέτρα για τον περιορισμό του καπνίσματος θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο Υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Ίδρυμα "ΘΩΡΑΞ", το Υπουργείο Υγείας ξεκινά αντικαπνιστική εκστρατεία στα σχολεία.

0 366

Μέτρα για τον περιορισμό του καπνίσματος θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο Υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Ίδρυμα "ΘΩΡΑΞ", το Υπουργείο Υγείας ξεκινά αντικαπνιστική εκστρατεία στα σχολεία. Μέτρα για τον περιορισμό του καπνίσματος θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο Υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Ίδρυμα "ΘΩΡΑΞ", το Υπουργείο Υγείας ξεκινά αντικαπνιστική εκστρατεία στα σχολεία.
Ήδη, έχουν διανεμηθεί 30 χιλιάδες ενημερωτικοί ψηφιακοί δίσκοι (dvd) σε μαθητές σχολείων, για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει το κάπνισμα στην υγεία.
Σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, παρουσιάστηκε το dvd, το οποίο δημιουργήθηκε από το ίδρυμα "Θώραξ" με τη συμβολή της ΕΡΤ. Το αντικαπνιστικό dvd για εφήβους παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Ρούσσος. Το dvd είναι παραγωγή του Ιδρύματος Εντατικής Θεραπείας και Επείγουσας Ιατρικής Θώρακος, που επί δέκα χρόνια συμβάλλει στην κατασκευή και εξοπλισμό ερευνητικών και κλινικών εργαστηρίων, διενεργεί ερευνητικά προγράμματα, ενισχύει μεταπτυχιακές επιχορηγήσεις και χρηματοδοτεί επενδυτικά έργα. Όπως σημείωσε, ο κ. Ρούσσος, 14.000-18.000 Έλληνες περίπου πεθαίνουν ετησίως από το τσιγάρο. Το κάπνισμα προκαλεί περισσότερους θανάτους από το Έιτζ, τα ναρκωτικά και τα δυστυχήματα μαζί.
Αξίζει να σημειωθεί αν ένα παιδί αρχίσει να καπνίζει πριν από την ηλικία των 15 ετών το προσδόκιμο ζωής του μειώνεται κατά 8 έτη. Όταν ένας νέος 25 ετών καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα ημερησίως το προσδόκιμο ζωή του μειώνεται κατά 4,6 χρόνια. Όταν καπνίζει δυο πακέτα ημερησίως το προσδόκιμο ζωής μειώνεται κατά 8,3 χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr