Τον Ιανουάριο βγαίνει η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία

440

Αρχές τους έτους βγαίνει η πολυπόθητη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις 1.200 δημοτικών αστυνομικών σε δήμους της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει ότι έχει γίνει ήδη η σχετική προετοιμασία.

Ειδικότερα η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε διημερίδα της ΚΕΔΕ για τους νέους δημάρχους, μια από τις οποίες προγραμματίζεται την άλλη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι για τη Δημοτική Αστυνομία είναι προ των πυλών η έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 1.200 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι λόγω της αναστολής και παύσης ενεργειών έως την 1η Ιανουαρίου 2024, ο σχεδιασμός είναι η προκήρυξη να βγει αρχές του έτους, προσθέτοντας ότι ήδη έχει γίνει η σχετική προετοιμασία.

Η υπουργός μάλιστα αναφέρθηκε και σε προσλήψεις στους δήμους, όπου οι υπηρεσίες έχουν χτυπήσει «κόκκινο», λόγω της υποστελέχωσής τους, σημειώνοντας ότι με βάση τον προγραμματισμό που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο για το 2024 έχουν προβλεφθεί 1.881 μόνιμοι υπάλληλοι για τους δήμους όλης της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τη Δημοτική Αστυνομία, επρόκειτο να βγει μέσα στο φθινόπωρο, ωστόσο η διαδικασία φρέναρε εξαιτίας των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αίτηση και από απόφοιτους Λυκείου

Από το σύνολο των 1.200 δημοτικών αστυνομικών, οι 1.000 θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις σε 137 δήμους της χώρας, ενώ θα συμπεριληφθούν και 213 θέσεις σε 34 δήμους που εγκρίθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022 στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων.

Οι προκήρυξη του ΑΣΕΠ θα είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει βγει για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ οι αιτήσεις αναμένεται ότι θα σπάσουν κάθε ρεκόρ, καθώς απευθύνεται μέχρι και σε απόφοιτους λυκείου.

Ειδικότερα, η κατανομή των θέσεων, όπως έχει δημοσιευθεί ήδη από τον περασμένο Μάρτιο ορίζει πως οι θέσεις θα καλυφθούν από απόφοιτους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γεγονός που σημαίνει ότι στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και υποψήφιοι με απολυτήριο λυκείου. Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η κάλυψη των 1.000 κενών οργανικών θέσεων σε 137 δήμους της χώρας, αφορά 633 θέσεις κατηγορίας ΔΕ, 183 κατηγορίας ΠΕ και 184 κατηγορίας ΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, καθώς μέχρι τώρα αυτές εξαιρούνταν της Αρχής και γινόταν με μόρια σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας θα περιέχει ηλικιακά και σωματικά κριτήρια αλλά και μία σειρά από απαραίτητες υγειονομικέςψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr