ΠΑΜΕ: Τσεκούρι στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων

Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων, που προωθεί η κυβέρνηση, περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς

0 326

Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων, που προωθεί η κυβέρνηση, περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς

pame jvlastnews thumb.jpgΤο νέο μισθολόγιο των δημοσίων, που προωθεί η κυβέρνηση, περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς

Η ΑΔΕΔΥ απέρριψε πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, στις 8-12-2015, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο πρότειναν να αποφασιστεί 24ωρη απεργία τη μέρα που θα έρθουν τα προαπαιτούμενα και το νέο μισθολόγιο για ψήφιση στη Βουλή.

Η πλειοψηφία της Εκτελεστικής αρνήθηκε την απεργιακή κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε και ανάλογη απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Η κυβέρνηση μαζί με τη δόση των δεύτερων προαπαιτούμενων φέρνει και το “νέο μισθολόγιο” των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα παραπέρα μειώσεις των ήδη πετσοκομμένων μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.

1. Μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπεται η μείωση των μισθολογικών δαπανών κατά 18,3 εκατ. ευρώ.

2. Το μεσοπρόθεσμο του 2015 και το 3ο Μνημόνιο ρητά αναφέρουν την παραπέρα μείωση του “μισθολογικού κόστους”.

3. Με τη χορήγηση του μισθολογικού κλιμακίου κάθε 3 χρόνια αντί για 2 που ήταν μέχρι τώρα, για τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ, οδηγεί αυτόματα σε ονομαστική μείωση των αποδοχών.

4. Η σύνδεση του νέου μισθολογίου με το νέο Ασφαλιστικό, η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων (6,67%) για παροχές Υγείας – Ασφάλιση, η κατάργηση των ΒΑΕ σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων (επίδομα 150 ευρώ) επίσης θα οδηγήσει απευθείας σε ονομαστική μείωση των μισθών.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώσεις, συζητήσεις σε κάθε τόπο δουλειάς, αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις να κλιμακώσουν τη πάλη τους, να αποτρέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr