Λογιστικό και Ασφαλιστικό Γραφείο Ζαχαρόπουλος Νικόλαος – Ενημέρωση Επιδότησης Νέων Επιχειρήσεων

Ειδικό πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης

0 305

Ειδικό πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης

Ειδικό πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης, μέσω της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης 2.000 νέων ελευθέρων επαγγελματιών, (επιδότηση 10000 Ευρώ εφάπαξ με την έγκριση )πρώην εγγεγραμμένων ανέργων, που δημιούργησαν επιχείρηση κατά το χρονικό διάστημα από 01.01.2014 έως 31.08.2015, και εξακολουθούν να τη διατηρούν στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να ενισχυθεί η βιωσιμότητά τους. Προϋπόθεση για τους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος είναι η προηγούμενη ιδιότητα της εγγεγραμμένης ανεργίας, ανεξαρτήτως της διάρκειάς της, κατά το εξάμηνο που προηγείται της έναρξης επιτηδεύματος, καθώς και η μη απασχόλησή τους, εξαρτημένη ή μη, κατά την ημέρα που προηγείται της έναρξης επιτηδεύματος.

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Να ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά το εξάμηνο που προηγείται της έναρξης επιτηδεύματος και ταυτόχρονα να μην είχαν άλλη απασχόληση (εξαρτημένη ή μη) κατά την προηγούμενη ημέρα κατά την ημέρα που προηγήθηκε της έναρξης επιτηδεύματος

2. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

3.Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από 01/01/2014 εώς 31/08/2015.

Δύναται να υπαχθούν στο πρόγραμμα ατομικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και μέλος (με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο): Ομόρρυθμης Εταιρίας (Ο.Ε.) ,Ετερόρρυθμης Εταιρείας (Ε.Ε.), μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (Ι.Κ.Ε.) Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) του Ν.4019/2011.

Πληροφορίες, ενημέρωση, καθοδήγηση και υποβολή αιτήσεων :

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΣΙΣΗΡΟΔΡΟΜΩΝ 3( Πλησίον Εθνικής Τράπεζας).

Τηλέφωνο 2432400178

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr