Έργα αξίας 20 εκ. ευρώ ζητά ο δήμος Καλαμπάκας από το ΥΠΕΧΩΔΕ

Τρία ήταν τα βασικά αιτήματα που έθεσε στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, ο δήμαρχος Καλαμπάκας, Β. Μπουτίνας, στη διάρκεια της προχθεσινής εθιμοτυπικής επίσκεψης του κυβερνητικού στελέχους στο δημαρχείο της κωμόπολης.

0 305

Τρία ήταν τα βασικά αιτήματα που έθεσε στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, ο δήμαρχος Καλαμπάκας, Β. Μπουτίνας, στη διάρκεια της προχθεσινής εθιμοτυπικής επίσκεψης του κυβερνητικού στελέχους στο δημαρχείο της κωμόπολης. Τρία ήταν τα βασικά αιτήματα που έθεσε στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, ο δήμαρχος Καλαμπάκας, Β. Μπουτίνας, στη διάρκεια της προχθεσινής εθιμοτυπικής επίσκεψης του κυβερνητικού στελέχους στο δημαρχείο της κωμόπολης. Ο κ. Σουφλιάς συνοδεύονταν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτ. Χατζηγάκη και είχαν συνάντηση και συζήτηση με τον κ. Μπουτίνα. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «αγιασμένη πόλη» την Καλαμπάκα γιατί βρίσκεται κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη υλοποίησης έργων υποδομής περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Ζήτησε, επίσης, από το δήμο να αξιοποιήσει τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμπάκας ενημέρωσε τον κ. Σουφλιά για τα διάφορα ζητήματα που αφορούν το δήμο και την ευρύτερη περιοχή και του παρέδωσε υπόμνημα με τρία βασικά αιτήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το πρώτο αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και την κατασκευή νέων αντλιοστασίων στην Καλαμπάκα, το Καστράκι και τις Ιερές Μονές έτσι ώστε να υπάρχει ποιότητα αλλά και ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τόσο των κατοίκων όσο και των εκατομμυρίων επισκεπτών που έρχονται στην περιοχή.

Για το έργο αυτό, όπως είπε, ο δήμος έχει έτοιμη μελέτη για δημοπράτηση, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ.

Το δεύτερο αίτημα είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων σε ένα μεγάλο τμήμα της Καλαμπάκας αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα Καστρακίου και Διάβας που στερούνται αποχετευτικού δικτύου. Και γι’ αυτά τα έργα υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες με συνολικό κόστος 7,8 εκ. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Μπουτίνας ζήτησε την στήριξη του κ. Σουφλιά για την χρηματοδότηση έργων υποδομής στο νέο σχέδιο πόλης της Καλαμπάκας, όπως οδοποιΐα, επέκταση ηλεκτροφωτισμού, αναμορφώσεις – διαπλάσεις κλπ. τα οποία κοστολογούνται σε 7,5 εκ. ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Καλαμπάκας δώρισε στον κ. Σουφλιά μία εικόνα και δύο βιβλία.

 

πηγή: Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Κώστας Καραποστόλης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr