Κώστας Φαμίσης – «Μόνο Μαζί Μπορούμε»

Συνέντευξη του κ. Κώστα Φαμίση, υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Τρικάλων.

0 230

Συνέντευξη του κ. Κώστα Φαμίση, υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Τρικάλων.

Συνέντευξη του κ. Κώστα Φαμίση, υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Τρικάλων.

1. Κ. Φαμίση, βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ, δημοσκοπικά τουλάχιστον, να επανακάμπτει. Θεωρείτε πως αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με την αλλαγή προέδρου;

Η κ.Φώφη Γεννηματά είναι η τέταρτη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του έως σήμερα και η τρίτη γυναίκα που αναλαμβάνει ρόλο πολιτικού αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος.
Η εκλογή της κ. Γεννηματάστον θώκο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ οφείλετε στην αγάπη ,την συμπάθεια και την εμπιστοσύνη που έδειξε το εκλογικό σώμα της παράταξης ,προς το πρόσωπο της . Σε πανελλήνιο επίπεδο, σήμερα, η δημοφιλία της κ. Γεννηματά εκφράζετε δημοσκοπικά με την επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ.
Προσωπικά πιστεύω ότι η ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ οφείλετε στηναλλαγή προέδρου. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουνοι νέες δηλώσεις και οι στόχοι που έθεσε η πρόεδρος όπως:συσπείρωση, ανανέωση, διεύρυνση και επανασύνδεση με τις κοινωνικές δυνάμεις και τις παραγωγικές τάξεις που παραδοσιακά αποτελούν τους πυλώνες της δημοκρατικής παράταξης.
Το νέο μήνυμα της παράταξης είναι : «ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

2. Πιστεύετε πως μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει την παλιά του αίγλη και να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή ή είναι καταδικασμένο σε αυτόν του ρυθμιστή μιας συγκυβέρνησης;

To ΠΑΣΟΚ, άλλαξε την Ελλάδα . Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ένα κόμμα, λαϊκό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό.
Αυτή την παράταξη υπερασπιζόμαστε.
Γι’ αυτή την παράταξη δίνουμε τη μάχη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Έχουμε τη δύναμη , έχουμε τη βούληση και πάνω απ’ όλα έχουμε ψυχή.
Γιατί εμείς δεν είμαστε απλά ένα κόμμα, δεν είμαστε απλά μια οργανωτική πυραμίδα που είχε στόχο τη νομή της εξουσίας.
Είμαστε εμείς που εκφράσαμε την αγωνία των Ελλήνων πολιτών για αλλαγή.
Είμαστε εμείς που οδηγήσαμε τον αγώνα πολλών γενιών στην εμπέδωση της δημοκρατίας.Πετύχαμε πολλά. Ποια θα ήταν η κατάσταση στη χώρα χωρίς την ένταξή μας στην ευρωζώνη?Λέμε ΝΑΙ στην συγκυβέρνηση, με όρους και προϋποθέσεις.
«Διεκδικούμε την ψήφο του Ελληνικού λαού, ώστε να αναδειχτεί το ΠΑΣΟΚ μια τρίτη δύναμη που θα επιβάλει την συνεργασία, την πολιτική σταθερότητα με την συμμετοχή και των δύο μονομάχων».Η σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ανεξίτηλη στις μνήμες των Ελλήνων πολιτών. Αποτελεί την εγγύηση για την χώρα μας.

3. Μόλις λίγες μέρες πριν, είχαμε την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη. Πρέπει το ΠαΣοΚ να επαναπροσδιοριστεί ιδεολογικά, αφού πλέον τα δεδομένα με τα μνημόνια, που πρώτο υπέγραψε, έχουν αλλάξει;

Το μήνυμα που εκδόθηκε από την Χαριλάου Τρικούπη ενόψει της επετείου της 3ης Σεπτεμβρίου είναι ότι: Σήμερα το ΠΑΣΟΚ αλλάζει σελίδα και κάνει μια νέα αρχή. Τώρα που τα ψεύτικα διλλήματα κατέρρευσαν.Τώρα που η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προοδευτικές λύσεις.Ο ρόλος του Κινήματός μας γίνεται κρίσιμος και καθοριστικός.
Αλλά σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλους τους αγωνιστές της παράταξης, όλους τους ανθρώπους που διαχρονικά με την γνώση, την εμπειρία, την δύναμή τους πρωτοστάτησαν στην πορεία μας.
Ζητάμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να εμπιστευθούν, να στηρίξουν και να ψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, σε αυτές τις εκλογές:
• Γιατί έχουμε αποδείξει ότι στεκόμαστε υπεύθυνα στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Γιατί η Εθνική Στρατηγικήπου επιλέξαμε για την αντιμετώπιση της κρίσης, υιοθετείται πια από ΟΛΟΥΣ.
• Γιατί είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθείτην Ανάπτυξη μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το νέο Κοινωνικό Κράτος.
Να επεξεργαστούμε και να προσπαθήσουμε για τους νέους Εθνικούς Στόχους του αύριο. Το μέλλον μιας Ελλάδας που θα βγει από την κρίση και θα βρει πάλι την περηφάνια και την αξιοπρέπειά της στην Ευρώπη. Με ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή.
Γιατί εμείς εκφράζουμε την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Το κύριο ζήτημα για μας είναι να ξαναγυρίσει η ΕΛΠΙΔΑ και η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ στους Έλληνες.
Διαμορφώνουμε τον Τρίτο Εναλλακτικό πολιτικό πόλο

4. Πιστεύετε πως ο λαός εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή ήταν μονόδρομος το τρίτο μνημόνιο;

Η πρόεδρος του κινήματος κ.Φώφη Γεννηματά, στις δηλώσεις αναφέρει ότι:Το ΠΑΣΟΚ στην δύσκολη 5ετία της κρίσης, έπραξε το καθήκον του απέναντι στους πολίτες, επωμίσθηκε όλο το πολιτικό βάρος της κρίσης, δεν κρύφθηκε, όταν οι άλλοι «λαΐκιζαν στα Ζάππεια»,( Ν.Δ ) , ή «έσκιζαν» τα Μνημόνια, ( ΣΥΡΙΖΑ ) .
Ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου με λαϊκισμό, ψεύτικα λόγια, κούφιες υποσχέσεις και το πλαστό δίλημμα Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο, είναι πια παρελθόν.
Τον Δεκέμβριο του 2014 υπήρχε προοπτική εξόδου από το μνημόνιο με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ο κ. Τσίπραςτην ώρα που έπρεπε να δράσει, επέλεξε την απόδραση. Είναι δραπέτης της ευθύνης. Οι Έλληνες Πολίτες δεν τον εμπιστεύονται άλλο .
Σήμερα βιώνουμε το 3ο και επαχθέστερο Μνημόνιο , με ύφεση, νέα λουκέτα, αύξηση ανέργων, νέα πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αδυναμίας διοίκησης του κ. Τσίπρακαι της αδιέξοδης διαπραγμάτευσής του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Το αποτέλεσμα της επτάμηνης διακυβέρνηση ήτανηεπιδείνωση της οικονομίας και η άνευ όρων παράδοσή της χώρας μας στους δανειστές.
Το ΠΑΣΟΚ αρνείται τη διχαστική λογική των «μετώπων»,(όπως το διχαστικό δημοψήφισμα).
Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει πως είναι η παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση, παραμένοντας σταθερά στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
Μας ενδιαφέρει όμως εάν συμμετέχουμε ή στηρίζουμε μια Κυβέρνηση, να είμαστε βέβαιοι για την πορεία, τους στόχους, την αποτελεσματικότητά της.
Με κριτήριο πάντοτε το συμφέρον του Ελληνικού Λαού.

5. Κ. Φαμίση, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ, γύριζε την πλάτη και έτρεχε κατά κύριο λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ, εσείς επιμένατε και είστε ένας από τους λίγους ανθρώπους που πήρατε στην πλάτη σας, τις περασμένες εκλογές σε επίπεδο νομού και μάλιστα ήρθατε πρώτος σε ψήφους. Ποιες είναι οι προσδοκίες ως κίνημα στα Τρίκαλα σε αυτές τις εκλογές;

Στις σύγχρονες Δημοκρατίες η Λαϊκή ετυμηγορία είναι σεβαστή.Αισθάνομαι την ανάγκηνα καλέσω όλους τους συμπολίτες που προέρχονται από τις πολιτικές δυνάμεις, του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου, σε συσπείρωση και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Να θέσουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό.Να μας τιμήσουν με την ψήφο τους, να μας εμπιστευθούν, να μας εκλέξουν ,αλλάζοντας τα δεδομένα, ώστε η παράταξη μας να εκπροσωπήσει τον τόπο μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο .Το ΠΑΣΟΚ , η Δημοκρατική παράταξη, στις επερχόμενες εκλογές τις 20ης Σεπτεμβρίου θα είναι ο φορέας της τρίτης εντολής. θα είναι ο εγγυητής της ανάπτυξης και ο θεσμοφύλακας για την ασφαλή πορεία της χώρας μας στην Ευρωζώνη, έχοντας ως προτεραιότητα το καλό του Τρικαλινού λαού,δημιουργώντας νέες προσδοκίες και ελπίδα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Τώρα είναι η ώρα για μια νέα αρχή!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : Dr. ΦΑΜΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΥποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων.ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ.

Dr. ΦΑΜΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
– Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. – Υποψήφιος Βουλευτής -1ος στο ψηφοδέλτιο – ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr