Φωτιές σε διάφορα σημεία της Ελλάδος – Τσίπρας: Σε επιφυλακή και ψυχραιμία

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στον Καρέα πάνω από τον Βύρωνα. Η μισή Αττική έχει καλυφθεί από καπνό, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

0 293

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στον Καρέα πάνω από τον Βύρωνα. Η μισή Αττική έχει καλυφθεί από καπνό, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στον Καρέα πάνω από τον Βύρωνα. Η μισή Αττική έχει καλυφθεί από καπνό, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ελικόπτερα και καναντέρ επιχειρούν στην περιοχή, με τις φλόγες να έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών. Ο κόσμος τρομορατημένος έχει βγει έξω. Στο μεταξύ κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς άκουσαν εκρήξεις σε 4 σημεία, πριν ξεσπάσει η φωτιά. Στο μεταξύ στάλθηκε αίτημα ενίσχυσης για εναέρια μέσα από Γαλλία και Ιταλία. Στον Καρέα βρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δέχθηκε φραστική επίθεση από κατοίκους.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο υπουργείο Άμυνας και στο κέντρο πολιτικής προστασίας.

Κατά την έξοδό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «γίνεται σοβαρή μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Έδωσα εντολή να συνδράμει και ο στρατός. Ο εθελοντισμός είναι σοβαρός αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Χρειάζεται όλοι να είμαστε σε επιφυλακή. Πάνω απ’ όλα ψυχραιμία».

Επίσης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην οδό Τσακάλωφ στο Κορωπί, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού.Η φωτιά καίει πεύκα και ελιές, αλλά τελικά περιορίστηκε.

Στο μεταξύ επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στη Νεάπολη Βοιών, αφού καίει ανεξέλεγκτη και λόγω των ισχυρών ανέμων δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή της. Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο κι έχει φτάσει ως τις παρυφές της Νεάπολης, μόλις 500 μέτρα από το Ναυτικό Μουσείο. Επιπλέον, απειλεί το χωριό Καστανιά στο πίσω του βουνού. Καίγονται σπίτια και κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι. Επίσης ένας 58χρονος έχασε τη ζωή του.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Αγιος Νικόλαος, Μεσοχώρι.

Στο μεταξύ ένα καναντέρ έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Φαρακλό όρος με τους πιλότους να είναι σώοι.

Στη Λακωνία μετέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης με εντολή του Αλέξη Τσίπρα για τον συντονισμό του έργου.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή του Πισσώνα κοντά στην Χαλκίδα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Πισσώνας και Αφράτι.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και μεταφέρονται και άλλες από την κεντρική Ελλάδα, τη Λαμία, την Λειβαδιά την ‘Αμφισσα και το Καρπενήσι. Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Ναύπλιο, σε δύο μέτωπα., καθώς και στη Μαλακάσα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr