Επανεξέταση απόφασης για βουστάσιο Σαρακίνας

Μπόλικη συζήτηση έγινε στο νομαρχιακό συμβούλιο και για τη λειτουργία του βουστασίου, δυναμικότητας 240 αγελάδων και 120 μοσχαριών πάχυνσης στη Σαρακίνα.

0 299

Μπόλικη συζήτηση έγινε στο νομαρχιακό συμβούλιο και για τη λειτουργία του βουστασίου, δυναμικότητας 240 αγελάδων και 120 μοσχαριών πάχυνσης στη Σαρακίνα. Μπόλικη συζήτηση έγινε στο νομαρχιακό συμβούλιο και για τη λειτουργία του βουστασίου, δυναμικότητας 240 αγελάδων και 120 μοσχαριών πάχυνσης στη Σαρακίνα.

Οι κάτοικοι του χωριού που αντιδρούν με τη συγκεκριμένη επένδυση έκαναν λόγο για μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που θα επέλθει στην περιοχή, καθώς σε απόσταση κοντινή από τη μονάδα υπάρχει υδρευτική γεώτρηση. Για αυτό το λόγο ζήτησαν την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών για να μην προχωρήσει η επένδυση.
Από την πλευρά της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» που έφερε το θέμα προς συζήτηση ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Σ. Παπαδόπουλος κάλεσε το Σώμα να ζητήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να ανακαλέσει την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας.
Ο νομάρχης με τη σειρά του δέχτηκε πως η περιβαλλοντική μελέτη πάσχει και νομικά συμπληρώνοντας ότι το θέμα θα το στείλουμε στην Περιφέρεια και δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συνδράμουμε τους κατοίκους. «Είμαστε με τη νομιμότητα» τόνισε χαρακτηριστικά «και δεν δεχόμαστε μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας».
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Τάσος Πλέντζας
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr