Την Πέμπτη το απόγευμα η μεγάλη σχολική εκδήλωση του 1ου Δ. Σχολείου Καλαμπάκας

Το τραγούδι για τον λαό είναι σύμβολο κι όχι απλά μια μουσική φόρμα.

0 274

Το τραγούδι για τον λαό είναι σύμβολο κι όχι απλά μια μουσική φόρμα.

Το τραγούδι για τον λαό είναι σύμβολο κι όχι απλά μια μουσική φόρμα.

Είναι σημείο αναφοράς για την καταγωγή και τη μνήμη, εργαλείο αυτογνωσίας και στοιχείο ταυτότητας, παρηγοριά στις δύσκολες ώρες, δύναμη κινητήρια για πράξη και ελευθερία.

Με το τραγούδι ο Έλληνας πλάθει τη γλώσσα του, “σωματοποιεί” τους ρυθμούς της ακολουθώντας με τα βήματα -με το κορμί του ολόκληρο- τις απρόσμενες διαστάσεις που αποκτούν οι λέξεις όταν αποκαλυφθεί η μουσικότητά τους.

Αναδρομή- φόρος τιμής σε μια μουσική περιπέτεια που διατρέχει το χρόνο και φέρνει ως εμάς το νήμα της παράδοσης συνυφασμένης με την ίδια την ιστορική πορεία του Ελληνισμού.

Μια παράσταση τέτοια, και μάλιστα δοσμένη από μαθητές, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα αν ο στόχος δεν είναι μια εγκυκλοπαιδική αναδρομή ή μια φολκλορική αναπαράσταση αλλά η αναζήτηση εκείνου του ύφους που προσδιορίζει την ελληνικότητα του ήχου.

Η Παιδική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας με την καθοδήγηση της Διευθύντριας και Εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του Σχολείου κ.Γεωργαλή Παναγιώτας καθώς και της εκπαιδευτικού Μουσικής -Μουσικολόγου, Λάσκου Κωνσταντίας και σε συνεργασία με μια ομάδα αξιόλογων μουσικών , με αρωγούς και συμπαραστάτες το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του σχολείου καθώς και το θεατρικό εργαστήρι ” Επί Σταγών’,
θα σας ταξιδέψει μουσικά εκεί, όπου τα αρχαιοελληνικά κάλαντα συναντούν το ηπειρώτικο μοιρολόι και τους κυκλαδίτικους μπάλους, οι βυζαντινοί μαϊστορες τους σύγχρονους λαικούς συνθέτες, ο Ερωτόκριτος τα κλέφτικα του ’21 κι ο Διγενής Ακρίτας… το ρεμπέτικο!

Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Καλαμπάκας .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr