Στον Δήμαρχο οι καθηγητές φυσικής αγωγής του Αθλητικού Γυμνασίου

Συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμπάκας είχαν χθες στο δημοτικό μέγαρο οι καθηγητές φυσικής αγωγής του Αθλητικού Γυμνασίου Καλαμπάκας ή τα τμήματα Αθλητικής διευκόλυνσης όπως είναι γνωστά.

0 348

Συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμπάκας είχαν χθες στο δημοτικό μέγαρο οι καθηγητές φυσικής αγωγής του Αθλητικού Γυμνασίου Καλαμπάκας ή τα τμήματα Αθλητικής διευκόλυνσης όπως είναι γνωστά. Συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμπάκας είχαν χθες στο δημοτικό μέγαρο οι καθηγητές φυσικής αγωγής του Αθλητικού Γυμνασίου Καλαμπάκας ή τα τμήματα Αθλητικής διευκόλυνσης όπως είναι γνωστά.
Να πούμε ότι τα συγκεκριμένα αθλητικά τμήματα λειτουργούν στο πλαίσιο του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας.
Αντικείμενο της συνάντησης οι ευχαριστίες στον δήμαρχο για το ενδιαφέρον που επέδειξε τόσο ο δήμος Καλαμπάκας, όσο και ο δήμαρχος.
Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και διδάσκων στο τμήμα ποδοσφαίρου κ. Βασίλης Γκούμπλιας ενημέρωσε τον κ. Μπουτίνα για την λειτουργία του «Αθλητικού Γυμνασίου», τα προβλήματα που υπάρχουν κ.λπ.
Ο κ. Γκούμπλιας ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που επέδειξε ο δήμαρχος για τα ζητήματα που απασχολούν το «Αθλητικό Γυμνάσιο» ζητώντας συνέχιση αυτής της στενής συνεργασίας.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ζήτησε να γίνονται τακτικά αυτές οι συναντήσεις ώστε να επιλύονται τα προβλήματα που ανακύπτουν στην πορεία.
Επίσης τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον του δήμου για τα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης τα οποία χαρακτήρισε εργαστήρια στα οποία συμπυκνώνεται το γνωστό ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιή» που έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες.
Τέλος στη συζήτηση που αναπτύχθηκε οι παρευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί υπέβαλαν μια σειρά προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης.
Τι είναι το Αθλητικό σχολείο
Το Αθλητικό Γυμνάσιο είναι ένας θεσμός που λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια.
Για την Καλαμπάκα τα τμήματα Αθλητικής διευκόλυνσης λειτουργούν στο πλαίσιο του 1ου Γυμνασίου.
Τα αθλήματα που διδάσκονται είναι ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ, στίβος και τραμπολίνο.
Στα τμήματα αυτά διδάσκουν οι Βασίλης Γκούμπλιας, Δημ. Γκέκας, Παναγ. Τσιμέας, Αναστάσιος Φόρος, Ευαγγελία Παπαποστόλου, Ιωάννα Χαλάστρα, Αθανάσιος Εξάρχου και Λουΐζα Τσιαντούλα.
Η επιλογή των μαθητών γίνεται κάθε χρόνο στα τέλη Μαΐου από μαθητές της Στ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων μέσα από δοκιμασίες.
Οι μετακινήσεις μαθητών προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις γίνεται με λεωφορεία ενώ το σλόγκαν είναι «δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία…»!
Μιλώντας για το θεσμό ο Δ/ντής του 1ου Γυμνασίου κ. Ιωάννης Κουτσομπόης τονίζει: «Ο θεσμός των ΤΑΔ έχει θετική απήχηση στους μαθητές και ευεργετικές επιδράσεις στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των μαθητών αθλητών με διπλή συμβολή να μορφώνουν και παράλληλα να γυμνάζουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr