Ψηφιακές και ρομποτικές κατασκεύες από το ΓΕΛ Καλαμπάκας και το 3ο Δημοτικό

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, για το σχολικό έτος 2014-2015, πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Απριλίου,

0 384

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, για το σχολικό έτος 2014-2015, πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Απριλίου,

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, για το σχολικό έτος 2014-2015, πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Απριλίου, παράλληλα σε πολλές πόλεις της χώρας όπως και στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρικάλων , όπου πλημμύρισε από μαθητές δημοτικών, γυμνασίων λυκείων του Νομού μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ παρουσιάζοντας τις ψηφιακές τους δημιουργίες.

Το Φεστιβάλ είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας καθώς και το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας παρουσίασαν ενώπιον του κοινού, δυο ρομποτικές κατασκευές, η μία υποβρύχια και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Το 3ο δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας παρουσίασε ένα ψηφιακό βίντεο με θέμα τον Ελληνικό Κινηματογράφο». Τα παιδιά, πήραν τις εικόνες, έκαναν ψηφιακό μοντάζ και πραγματικά παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με πολλές ατάκες από τον Ελληνικό Κινηματογράφο και πολύ ελληνική μουσική.

Το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται η κάθε συμμετοχή. Οι μαθητές όλου του νομού, έδειξαν πως με γνώση, όρεξη και σωστή καθοδήγηση το τεχνολογικό μέλλον τους ανήκει.

mathites psifiaki gelmathites psifiaki robot 2

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr