Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων – Το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα

Το τριήμερο 27 – 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη επαρχία Καλαμπάκας.

0 198

Το τριήμερο 27 – 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη επαρχία Καλαμπάκας.

Το τριήμερο 27 – 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη επαρχία Καλαμπάκας. Ιδιαίτερη ευλογία περιμένει τους πιστούς αυτές τις ημέρες γιατί για πρώτη χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Τιμία ΚΑΡΑ του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στην Ι. Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, και κατά το εορταστικό τριήμερο θα είναι στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων

Κατά το τριήμερο αυτό οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν συμπροσευχόμενοι στις ακόλουθες λατρευτικές ευκαιρίες .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Α΄ Στις 5 μ.μ Υποδοχή στα προπύλαια του Ι. Ναού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ.κ. Χριστοδούλου, των Ιερέων και του λαού, της τιμίας ΚΑΡΑΣ του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Εν συνεχεία θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ.κ. Χριστοδούλου με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχ. π. Νήφωνα Καψάλη. .
Θα επακολουθήσει η Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου .
Β΄ Στις 8 μ.μ. Παράκληση των Αγίων .

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Α΄ Στις 5 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θ. Λειτουργία .
Β΄ Στις 7. 30 Όρθρος, και πανηγυρική Θ. Λειτουργία, συλλειτουργούντων, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, και Αυλώνος κ.κ. Χριστοδούλου, ο οποίος θα κηρύξει και το θείο λόγο .
Γ΄ Στις 3μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο προς ίαση ψυχών και σωμάτων.
Δ΄ Στις 5.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός του Σαββάτου με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, από τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Αρχ. π. Ευγένιο Θεοδοσιάδη

1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Α΄ Στις 7.30 το πρωί ο Όρθρος και Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ.κ. Χριστοδούλου. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Δωρόθεος Τζεβελέκας. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας στο προαύλιο της Μονής θα γίνει η αρτοκλασία και θα διαβαστούν τα Κόλλυβα ( ύψωμα ) των Αγίων.
Β΄ Στις 5 00 το απόγευμα θα γίνει Κατανυκτικός Εσπερινός με θείο κήρυγμα από τον Αρχ. π Δομέτιο Ντελλή.

Εκ της Ιεράς Μονής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr