Καλαμπάκα – Χιονιάς από την Κυριακή το απόγευμα

Ένα πολύ παγωμένο διάστημα μας επιφυλάσσει ο καιρός από την Κυριακή 8 Φεβρουάριου και μετά.

0 347

Ένα πολύ παγωμένο διάστημα μας επιφυλάσσει ο καιρός από την Κυριακή 8 Φεβρουάριου και μετά.

Ένα πολύ παγωμένο διάστημα μας επιφυλάσσει ο καιρός από την Κυριακή 8 Φεβρουάριου και μετά.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία όλα τα μοντέλα καιρού συγκλίνουν προς την κακοκαιρία και μάλιστα με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Σε ότι αφορά την περιοχή μας και όλο τον νομό Τρικάλων από την Κυριακή αργά το απόγευμα περιμένουμε χιονόπτωση που την νύχτα θα ενταθεί αλλά δεν φαίνεται με τα σημερινά στοιχεία να έχει διάρκεια καθώς από την Δευτέρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν . Αιτία για όλη αυτή την αλλαγή οι πολύ ψυχρές μάζες που θα μας έρθουν από τα βόρεια και η δημιουργία χαμηλού κατά πάσα πιθανότητα στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά :

Σάββατο 07 Φεβρουαρίου
Καιρός αίθριος αλλά το απόγευμα ο καιρός θα υποτροπιάσει με πιθανές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 800 με 1000 μέτρα. Άνεμοι μεταβλητοί με την θερμοκρασία από 0 μέχρι 12 βαθμούς στην πόλη μας και σε όλο τον νομό.

Κυριακή 08 Φεβρουαρίου
Αραιή συννεφιά που το απόγευμα θα πυκνώσει και θα έχουμε χιονόπτωση. Το βράδυ η χιονόπτωση θα ενταθεί. Η Θερμοκρασία μέχρι 10 βαθμούς το μεσημέρι σε σημαντική πτώση από το απόγευμα κυρίως και μετά. Μεταβλητοί άνεμοι.

Δευτέρα 09 Φεβρουαρίου.
Ασθενή γενικά χιονόπτωση μέχρι τα ως τώρα στοιχεία εξαρτάται η θέση του χαμηλού και ο στροβιλισμός αυτού . Θερμοκρασία σε πτώση όχι πάνω από 1 με 2 βαθμούς. Βοριάδες οι άνεμοι μέχρι μέτριοι

Τρίτη ως και Παρασκευή γενικά τοπικές νεφώσεις. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό κυρίως στα ορεινά ως και -15 στα οροπέδια της περιοχής. 6 με 7 βαθμούς η ελάχιστη στις πεδινές περιοχές.

Το Σάββατο ίσως να έχουμε μια ακόμα πολύ ψυχρή εισβολή αλλά πάλι στα ανατολικά τμήματα της Ελλάδας.

Τζιλήνας Ευθύμιος
Ιδιωτικός Μετεωρολογικός σταθμός
http://www.metar.gr/ws/kalampaka/wx.htm

Άλλες προβλέψεις ερασιτεχνών μετεωρολόγων
http://www.meteoclub.gr/prognosi/ellada-analysi/6467-snowstorm5-2-15
http://www.cyclogenesis.gr/drupal/node/1067

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr