Εκλογές 2015 – Με τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας τα πρώτα exit-poll

Ανοιξαν στις 7 το πρωί σε όλη τη χώρα οι κάλπες για τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. Στις κάλπες, που θα είναι ανοιχτές έως τις 7 το βράδυ,

0 271

Ανοιξαν στις 7 το πρωί σε όλη τη χώρα οι κάλπες για τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. Στις κάλπες, που θα είναι ανοιχτές έως τις 7 το βράδυ,

Ανοιξαν στις 7 το πρωί σε όλη τη χώρα οι κάλπες για τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. Στις κάλπες, που θα είναι ανοιχτές έως τις 7 το βράδυ, καλούνται να προσέλθουν 9.808.760 εκλογείς που θα ψηφίσουν σε 19.449 εκλογικά τμήματα.

Τα πρώτα exit-poll θα ανακοινωθούν με τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας στις 7 το απόγευμα, ενώ η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται στις 9 και μισή το βράδυ.

Οι ψηφοφόροι που προσέρχονται στην κάλπη θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας (όλων των ασφαλιστικών ταμείων), ενώ θα γίνονται αποδεκτές και οι λεγόμενες «κομμένες» ταυτότητες.

Όσοι δεν διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία ταυτοτήτων της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας των αστυνομικών τμημάτων που θα εκδίδουν ταυτότητες, ενώ ανοιχτές θα είναι και οι υπηρεσίες των δήμων προκειμένου να εκδίδουν το απαραίτητο πιστοποιητικό γέννησης, που θα αποστέλλεται μέσω fax στην αρμόδια υπηρεσία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά στοιχεία δεν ταυτίζονται με τα στοιχεία του εκλογικού καταλόγου, μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από τον δήμο. Η τελευταία περίπτωση αφορά κυρίως γυναίκες που είναι γραμμένες στους εκλογικούς καταλόγους με το επώνυμο του συζύγου, διαζευγμένες που αντικατέστησαν την ταυτότητά τους χωρίς να γίνει η διόρθωση των στοιχείων στον εκλογικό κατάλογο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr