Λαός, παλμός και συγκίνηση για τον Θανάση Λιούτα στον τ. Δήμο Πιαλείων

Μεγάλες συγκεντρώσεις, μεγάλες προσδοκίες, μεγάλες συγκινήσεις… η περιοδεία του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Λιούτα στον πρώην Δήμο Πιαλείων

0 335

Μεγάλες συγκεντρώσεις, μεγάλες προσδοκίες, μεγάλες συγκινήσεις… η περιοδεία του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Λιούτα στον πρώην Δήμο Πιαλείων

Μεγάλες συγκεντρώσεις, μεγάλες προσδοκίες, μεγάλες συγκινήσεις… η περιοδεία του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Λιούτα στον πρώην Δήμο Πιαλείων (Λιλή, Ελευθεροχώρι, Φιλύρα, Φήκη, Πιαλεία) θα μείνει στην… προεκλογική ιστορία!

Η Χασαποταβέρνα “Ο ΒΥΡΩΝ” στο Ελευθεροχώρι, το χωριό της γυναίκας του, δεν χωρούσε άλλους! Κυριολεκτικά, “βούλιαξε”… Κι ο Θανάσης, βούρκωσε! Σηκώθηκε να μιλήσει, αλλά μετά την πρώτη φράση («Καταρχήν, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες που είστε εδώ»), σταμάτησε, δάκρυσε και πριν καθίσει ακούσθηκε, στην συναισθηματική ένταση της στιγμής και το… ασταμάτητο χειροκρότημα (από την σύζυγό του Νίκη Παπαγεωργίου – δικηγόρο, κι όλο το μαγαζί), να λέει: «Είναι η πρώτη φορά που συγκινούμαι! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή και την αποδοχή. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να σας βοηθήσω. Ευχαριστώ, Δήμαρχε…».

Τι προηγήθηκε; Ένας θερμότατος χαιρετισμός, ένα συγκινητικότατο καλωσόρισμα από τον (Ελευθεροχωρίτη) Κώστα Μαράβα (σ.σ. στον οποίον συνέβη ακριβώς το ίδιο, τον περασμένο Μάιο, σε ανάλογη εκδήλωση!): «Σ’ αυτές τις εκλογές δίνεται η δυνατότητα σ’ ένα μικρό χωριό να έχει έναν δικό του άνθρωπο Βουλευτή. Ήρθε η στιγμή που το Ελευθεροχώρι μπορεί να βγάλει Βουλευτή! Τον ξέρετε, είναι δικός μας άνθρωπος, είναι νέος, είναι γεωπόνος, έχει όρεξη. Το απέδειξε στο Επιμελητήριο, στις τελευταίες Ευρωεκλογές και όπου αλλού ασχολήθηκε…
Για μένα -και σας το λέω με την μικρή εμπειρία που έχω-, όλα είναι “ανοιχτά” για τον Θανάση Λιούτα. ΜΠΟΡΕΙ να είναι ΠΡΩΤΟΣ!!! Δεν είναι δύσκολα τα πράγματα. Έχει ρίζες, έχει κόσμο που τον στηρίζει, μα και την δική μας βοήθεια…

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να του επισημάνω ότι ο Δήμος μας είναι προβληματικός, δύσκολος και σε άσχημο οικονομικό χάλι. Και θέλω, Σάκη, εάν εκλεγείς, να βοηθήσεις τον Ο.Τ.Α., κάτι που θεωρώ σίγουρο. Σου εύχομαι καλή επιτυχία, γαμπρέ Θανάση, μέσα από την καρδιά μου…».
Στον επόμενο “σταθμό” (Φήκη) ο πρώτος πολίτης του Δ. Πύλης, υπογράμμιζε: «Ο Θανάσης Λιούτας είναι άνθρωπος της αγοράς, γεωπόνος, βιοπαλαιστής. Τουλάχιστον, ξέρει τι… θα πει αγροτιά! Γιατί, δυστυχώς, οι περισσότεροι στην Αθήνα δεν ξέρουν τι θα πει “χωράφι” και τι “ζώο”. Πρέπει να τον βοηθήσουμε… Να μην δούμε την περίπτωσή του μόνο κομματικά… Είναι δικός μας άνθρωπος και θεωρούμε ότι όπως έχει το δικό του, έτσι θα έχει και τα δικά μας χωριά. Στο επίκεντρο, δηλαδή, του ενδιαφέροντος και της προσοχής του. Εφόσον είναι γαμπρός εδώ, ο… μισός είναι από ‘δω!».

Για να τονίσει στην Πιαλεία, λίγο αργότερα: «Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός να εκλεγεί ο Σάκης. Εμείς θα τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Και όταν με το καλό μπει στη Βουλή, ν’ ασχοληθεί όσο κι όπως πρέπει με τον πρωτογενή τομέα διότι, δυστυχώς, μέχρι τώρα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν το έκανε. Την ηγεσία του πρέπει ν’ αναλάβουν νέα άτομα: γεωτεχνικοί, γεωπόνοι, κτηνίατροι. Δεν είναι δυνατόν επικεφαλής του ΥΠ.Α.Α.Τ. να είναι …δικηγόρος ή μηχανικός!! ».

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο που απαντούσε σε κάθε χωριό, ο κ. Λιούτας ανέλυε ζητήματα που “καίνε” τους συναδέλφους του παραγωγούς, δεχόμενος, παράλληλα, καταιγισμό ερωτήσεων.

Θα πρέπει, είπε, να αναπτύξουμε την Γεωργία απ’ το μηδέν. Δεν έχουμε περιθώρια να πάμε πίσω ή να σκύψουμε το κεφάλι. Έχουμε το καλύτερο “οικόπεδο” στον Πλανήτη, αλλά δεν το εκμεταλλευόμαστε!!! Την τελευταία 30ετία χάσαμε την ανταγωνιστικότητά μας στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα. Εισάγουμε το 80% του βοείου κρέατος, το 60% του χοιρινού, πουλερικά, τομάτες, καλαμπόκι κ.λπ.

Μόνο μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και το ευρώ έχουμε εγγυήσεις σε όλα τα “μέτωπα” ώστε να ξαναβρούμε τον παλιό μας, καλό εαυτό. Εκείνο που επιβάλλεται να κάνουμε ως περιοχή είναι ν’ αναπτύξουμε την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό. Να στηρίξουμε αυτήν τη “βιομηχανία” και να μην δημιουργήσουμε εκ του μηδενός καινούργιες. Επιπλέον, να πεισθούν οι νέοι άνθρωποι να έλθουν στα χωριά. Η Ελλάδα είναι χαμένη χωρίς την αγροτική ανάπτυξη. Όλα αυτά, βεβαίως, θα πρέπει να συνοδεύονται και από έργα: όπως, λ.χ., το Φράγμα της Μεσοχώρας, που απεμπλέκεται.

Ενωμένοι λοιπόν, να βλέπουμε συνολικά, το χωριό, την πόλη, τη χώρα. Αν δεν προχωρήσουμε έτσι, και το λέω ωμά γιατί οφείλουμε να λέμε την αλήθεια στον κόσμο, θα χαθούμε!
Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια. Είμαι άνθρωπος της πράξης. Γνωρίζω τα προβλήματά σας. Σκοπεύω να βοηθήσω τον καθέναν ξεχωριστά και όλους μαζί.

Στη Φιλύρα ο κ. Λιούτας είχε εκτενή διάλογο με ηλικιωμένους στο Κ.Α.Π.Η., ενώ στην Πιαλεία παραβρέθηκε -και έγινε ενθέρμως δεκτός- στην εκδήλωση του εκεί Συλλόγου Γυναικών με την ευκαιρία κοπής της Βασιλόπιτας.

DSC03735DSC03745DSC03749DSC03784DSC03800DSC03815DSC03823DSC03823 1DSC03834

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr