«Παγωμένα» τα Θεοφάνεια στην Καλαμπάκα – Πρόβλεψη καιρού

Μετά από μια πολύ κρύα εβδομάδα αυτής της πρωτοχρονιάς , Πάμε σιγά σιγά σε μια ακόμη παγωμένη πρώτη εβδομάδα του 2015

0 452

Μετά από μια πολύ κρύα εβδομάδα αυτής της πρωτοχρονιάς , Πάμε σιγά σιγά σε μια ακόμη παγωμένη πρώτη εβδομάδα του 2015

Μετά από μια πολύ κρύα εβδομάδα αυτής της πρωτοχρονιάς , Πάμε σιγά σιγά σε μια ακόμη παγωμένη πρώτη εβδομάδα του 2015 και στα πολύ παγωμένα Θεοφάνια σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις .

Ο χάρτης επιφανείας που μας δείχνει το ψυχρό μέτωπο

Έτσι λοιπόν μετά από την πρόσκαιρη άνοδο που θα σημειώσει η θερμοκρασία το Σάββατο 3 Ιανουαρίου αλλά και στις πρώτες ώρες τις Κυριακής , ένα ακόμη πολύ ψυχρό μέτωπο από τα βαλκάνια θα μας επηρεάσει από το απόγευμα της Κυριακής και την Δευτέρα με σημαντική εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας . Από πλευράς φαινομένων σε ότι αφορά την περιοχή μας δεν φαίνεται κάτι σοβαρό , εκτός και αν έχουμε κάποια έκπληξη, δημιουργίας δηλαδή χαμηλού στο Ιόνιο πέλαγος κάτι που είναι πολύ πιθανόν να γίνει κατά το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.
Ας πάμε να δούμε τον καιρό μέρα με την ημέρα .

Σάββατο 3 Ιανουαρίου κάποιες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Θερμοκρασία σε άνοδο από -3 ελάχιστη μέχρι 7-8 οι μέγιστες τιμές

Κυριακή 4 Ιανουαρίου νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα έχουμε βροχή η χιονόνερο και αργά το βράδυ χιόνι. Θερμοκρασία σε πτώση από το απόγευμα . Βόρειοι μέτριοι άνεμοι.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου νεφώσεις με πιθανές χιονοπτώσεις αν έχουμε την δημιουργία δευτερεύον χαμηλού στο Ιόνιο που γρήγορα όμως θα σταματήσουν. Θερμοκρασία σε πτώση όχι πάνω από 3-4 βαθμούς οι μέγιστες. Βοριάδες 4-5 μποφόρ στην περιοχή μας.

Τέλος στα Άγια Θεοφάνια 6 Ιανουαρίου αλλά και την Τετάρτη και Πέμπτη 7 και 8 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι μεν αίθριος αλλά με πολύ κρύο βοριάδες μέχρι 5 μποφόρ και θερμοκρασίες από μείον 10 στα οροπέδια της περιοχής ως και 4 με 5 βαθμούς οι μέγιστες στις πεδινές περιοχές του νομού μας.

Με κάθε επιφύλαξη στο τέλος της εβδομάδας είναι πιθανόν να έχουμε δημιουργία χαμηλού στην περιοχή της Τυνησίας και αρκετά χιόνια στην περιοχή μας.

Ευθύμιος Τζιλήνας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr