kalabakacity.gr: Έρχονται χιόνια και κρύο – Ο Καιρός μέχρι την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Με μια μικρή καθυστέρηση τελικά από σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου πολύ ψυχρές αέριες μάζες καταφτάνουν στην περιοχή μας

0 7.524

Με μια μικρή καθυστέρηση τελικά από σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου πολύ ψυχρές αέριες μάζες καταφτάνουν στην περιοχή μας

Με μια μικρή καθυστέρηση τελικά από σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου πολύ ψυχρές αέριες μάζες καταφτάνουν στην περιοχή μας και στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας , φέρνοντας αρκετά χιόνια στην περιοχή μας και κυρίως στα ριζά της Πίνδου των ανατολικών περιοχών , Από τα Άγραφα και την λίμνη Πλαστήρα ως και την περιοχή του Κόζιακα ως και την Κατάρα.

Όπως βλέπουμε και στον παρακάτω χάρτη επιφανείας

Πολύ έντονα φαινόμενα φαίνεται να έχουν τα ορεινά ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας αλλά και η περιοχή μας. Οι κεντρικές περιοχές της Θεσσαλίας και όπου οι άνεμοι θα είναι ισχυροί τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικά.

Έτσι λοιπόν για αύριο Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στην Καλαμπάκα θα έχουμε νεφώσεις με ασθενή χιονόπτωση τις πρωινές ώρες που από το μεσημέρι και μετά θα ενταθεί. Άνεμος Βόρειος μέχρι μέτριος στην πόλη μας ως πολύ ισχυροί στα ορεινά τμήματα. Πιο έντονες οι χιονοπτώσεις σε Πύλη – Μουζάκι . Θερμοκρασία όχι πάνω από 1 με 2 βαθμούς.

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου κακοκαιρία με έντονη χιονόπτωση κατά περιόδους και κυρίως στους πρόποδες του Κόζιακα και των Αγράφων. Χιονόπτωση κατά περιόδους έντονη στην πόλη μας. Εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία όχι πάνω από τους μείον δυο βαθμούς .
Πέμπτη πρωτοχρονιά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και βελτίωση αργότερα. Θερμοκρασία στους -2 με 0 η μέγιστη.

Τέλος την Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται ως προς τα φαινόμενα γιατι από πλευράς θερμοκρασίας λόγο της ξαστεριάς τις πρωινές ώρες θα πέσει στους -10 με -15 βαθμούς κυρίως στα οροπέδια της περιοχής. Το μεσημέρι ίσως φτάσει τους 2 βαθμούς.

Πόλυ κρύο λοιπόν πολύ προσοχή στους δρόμους λόγου παγετού αλλά και από τους δυνατούς ανέμους στα ορεινά.

Την Κυριακή – Δευτέρα πολύ πιθανόν να έχουμε νέες χιονοπτώσεις αλλά η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο ως προς της ελάχιστες τιμές.

Καλή χρονιά χρόνια πολλά
Ευθύμιος Τζιλήνας

http://www.metar.gr/ws/kalampaka/wx.htm

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr