Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Η διεθνής οικονομική κρίση, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και το κλίμα που διαμορφώνεται με τις τράπεζες, φαίνεται να καταδεικνύουν μια δύσκολη συγκυρία για την Κυβέρνηση στην παρούσα φάση, γεγονός που αποτυπώνεται σε τρεις δημοσκοπήσεις που βλέπουν αύριο το φως της δημοσιότητας.

0 336

Η διεθνής οικονομική κρίση, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και το κλίμα που διαμορφώνεται με τις τράπεζες, φαίνεται να καταδεικνύουν μια δύσκολη συγκυρία για την Κυβέρνηση στην παρούσα φάση, γεγονός που αποτυπώνεται σε τρεις δημοσκοπήσεις που βλέπουν αύριο το φως της δημοσιότητας. Η διεθνής οικονομική κρίση, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και το κλίμα που διαμορφώνεται με τις τράπεζες, φαίνεται να καταδεικνύουν μια δύσκολη συγκυρία για την Κυβέρνηση στην παρούσα φάση, γεγονός που αποτυπώνεται σε τρεις δημοσκοπήσεις που βλέπουν αύριο το φως της δημοσιότητας. Το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα από 0,4 έως 3,7%, ωστόσο οι πολίτες δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή για την διακυβέρνηση του τόπου.

Στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η διαφορά καταγράφεται στο 2,3% από την ΜRΒ με:

ΠΑΣΟΚ 31%
ΝΔ στο 28,7%
ΚΚΕ 6,6%
ΣΥΝ 9,1%
ΛΑΟΣ 4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,9%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 8,1 %

Στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής η εταιρεία ΜΑΡΚ καταγράφει τη διάφορα ΝΔ ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται στο 3,7 %. Στην πρόθεση ψήφου:

ΠΑΣΟΚ 32,9%
ΝΔ 29,2%
ΚΚΕ 7,7%
ΣΥΡΙΖΑ 8,9%
ΛΑΟΣ 4,8%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,2%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 7,4%

Στο 0,4 η διάφορα από τη ΡΑΣΣ για το ΠΑΡΩΝ

ΠΑΣΟΚ 31,6%
ΝΔ 31,2%
ΚΚΕ 7,4%
ΣΥΡΙΖΑ 8,6%
ΛΑΟΣ 4,1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,9%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 10,1%

Στην παράσταση νίκης και στις τρεις δημοσκοπήσεις οι ερωτώμενοι με διαφορετικά ποσοστά εκτιμούν πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης ενώ και στις τρεις δημοσκοπήσεις στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται ο Κώστας Καραμανλής έναντι του Γιώργου Παπανδρέου στη δημοσκόπηση της ΜΡΒ με 2,2 %, με 2,4 στην δημοσκόπηση της ΜΑΡΚ για το και στη δημοσκόπηση της ΡΑΣΣ με 11,6.

Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

"Κάθε νέα μέτρηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει αυτό που λίγο-πολύ όλοι μας βλέπουμε στην κοινωνία", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις δημοσκοπήσεις προσθέτοντας ότι "υπάρχει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση από την κυβέρνηση και υπάρχει ένα πολύ ισχυρό αίτημα αλλαγής πορείας".

"Αυτό αποτυπώνεται στα νούμερα και μας γεμίζει με ευθύνη, να είμαστε έτοιμοι για να αποτελέσουμε την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του πολίτη", ανέφερε ο κ Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απαντώντας επίσης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, δήλωσε ότι "τα στοιχεία αυτά επιβαρύνουν τη θέση όλων των εμπλεκόμενων και όχι μοναχά των εμπλεκόμενων από τη Μονή Βατοπεδίου.

Αυτό που εμείς επαναλαμβάνουμε πάντα είναι ότι, στην εξαιρετικά σοβαρά αυτή υπόθεση υπήρχε ιθύνων νους, υπήρχε εκτελεστικό όργανο και υπήρχε και υψηλή προστασία".

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr