Σαμαράς από Θεσσαλονίκη: Μείωση του ειδικού φόρου θέρμανσης 30%

Τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%

0 288

Τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%

Τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εγκαινιάζοντας το Σάββατο την 79η ΔΕΘ.

Ο φόρος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και προκάλεσε μεγάλη οικολογική επιβάρυνση, συμπλήρωσε.

Επίσης, εξήγγειλε εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα διαμερίσματα, για τον οποίο είπε ότι σε λίγα χρόνια θα γίνει ανταποδοτικός φόρος, το βασικό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει πραγματικός μοχλός ανάπτυξης χωρίς να εξαρτάται από την κεντρική εξουσία, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και «αισθητή μείωση» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην υπερφορολόγηση λέγοντας ότι ήταν αναπόφευκτη, αλλά πρέπει να τελειώσει σταδιακά για να μην γυρίσουμε στα ελλείμματα.

Μιλώντας για τους ένστολους, τους οποίους «τιμάμε και αγαπάμε», είπε ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν «όσο μας το επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμού».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι για πρώτη φορά στο γ’ τρίμηνο του 2014 η οικονομία θα έχει θετικό πρόσημο, έπειτα από 24 τρίμηνα συνεχούς ύφεσης, ενώ αναφέρθηκε στην συνεχή άνοδο των ελληνικών ομολόγων και στην πτώση των επιτοκίων.

«Η Ελλάδα δεν κοιτάει το χθες που μας πλήγωσε, κοιτάει μπροστά, κοιτάμε προς τη Νέα Ελλάδα που χτίζουμε. Φέτος περνάμε από την συνεχή κατρακύλα στην σταθερή άνοδο με ανάπτυξη και με καθημερινή μείωση ανεργίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr