Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι το Δεκαπενταύστο

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία έως και το Δεκαπενταύγουστο.

0 314

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία έως και το Δεκαπενταύγουστο.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία έως και το Δεκαπενταύγουστο.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία σχεδόν σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 25 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό, Ανατολικό Αιγαίο, καθώς επίσης και στο Καρπάθιο Πέλαγος ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά στο Ν. Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες στα ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Για αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, κοντά στα σημερινά επίπεδα των 35 βαθμών Κελσίου.

Κόκκινο θα χτυπήσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ανασα δροσιάς στις κοντινές παραλίες θα αναζητήσουν οι περισσότεροι καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καυτό, με το θερμόμετρο να δείχνει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα αγγίξει κόκκινο με τον υδράργυρο να φτάνει τους 41 βαθμούς. Λίγες μόνο σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα κεντρικά, τα βόρεια και τα δυτικά τμήματα της χώρας τις απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr