Κατέβασαν ρολά 352 επιχειρήσεις στα Τρίκαλα

Στοιχεία που σοκάρουν… αναφέρονται στο ρεπορτάζ που είναι και ο κύριος τίτλος της σημερινής έκδοσης

0 284

Στοιχεία που σοκάρουν… αναφέρονται στο ρεπορτάζ που είναι και ο κύριος τίτλος της σημερινής έκδοσης

Στοιχεία που σοκάρουν… αναφέρονται στο ρεπορτάζ που είναι και ο κύριος τίτλος της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας των Τρικάλων “Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” σχετικά με τα “λουκέτα” στις επιχειρήσεις.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Μπροστά σε ένα …βουνό προβλημάτων βρίσκονται οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι του νομού μας μη διακρίνοντας φως στην άκρη του τούνελ.

Το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι κατασχέσεις και η αργία της Κυριακής ήταν τα βασικότερα θέματα που κυριάρχησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας ΕΒΕ νομού Τρικάλων.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες υποστήριξαν ότι «δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλη φορολογία, ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη».

Παρουσίασαν μάλιστα πρόσφατη έρευνα για την πόλη των Τρικάλων όπου το πρώτο εξάμηνο του 2014 έκλεισαν 352 επιχειρήσεις και άνοιξαν μόνο 169. Όπως ειπώθηκε «η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι τεράστια και φαίνεται έτσι η ανεξέλεγκτη κατηφόρα που έχουμε πάρει».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Β. Αγγελάκης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την «τραγικότητα της κατάστασης των ανασφάλιστων συναδέλφων που μπαίνουν στο νοσοκομείο και δεν μπορούν να φύγουν γιατί δεν έχουν θεωρημένο βιβλιάριο, καθώς επίσης και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα παιδικά εμβόλια. Καθημερινά δέχομαι πολλά τηλέφωνα διαμαρτυρίας από συναδέλφους που με ενημερώνουν γι’ αυτή την κατάσταση. Δεν έχω λόγια να τους απαντήσω και από τους υπεύθυνους δεν ακούει κανείς.

Πρόταση όλων να πιέσουμε τους αρμοδίους να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης και προστασίας όλων μας. Το όριο των 12.000 που έβαλε το υπουργείο Εργασίας στο οικογενειακό εισόδημα σαν πλαφόν για να ασφαλίζουν βιβλιάρια είναι απαράδεκτο».

Οι επαγγελματοβιοτέχνες προτείνουν:

-Εγγυημένη και επαρκής κρατική χρηματοδότηση.
-Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.
-Εύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης του συστήματος κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.
-Πάγωμα (κεφαλαιοποίηση) των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών δίνοντας στον οφειλέτη την δυνατότητα, την οποία δεν έχει σήμερα, να τις αποπληρώσει μετά την 1/1/16.
-Παροχή της δυνατότητας στον ασφαλισμένο να επιλέξει ελεύθερα ασφαλιστική κατηγορία τουλάχιστον μέχρι 31/12/15.
-Έναρξη από 1/1/16 αποπληρωμής των οφειλών σε πολλές δόσεις συναρτήσει του εισοδήματος του οφειλέτη, χωρίς επιβολή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων.
-Αύξηση του ποσού οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από την σύνταξη του οφειλέτη από 20.000 που είναι σήμερα, στις 40.000 ευρώ.

Οι κατασχέσεις

Για το ζήτημα των κατασχέσεων από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τονίστηκε ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο. Η αύξηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ και της φορολογίας έχουν πάρει διαστάσεις μάστιγας και η στέρηση των εσόδων είναι αποτέλεσμα αδυναμίας και όχι απροθυμίας πληρωμής των συναδέλφων».

Αναφέρθηκε μάλιστα ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για διευκόλυνση των μικρομεσαίων.

Τέλος για το άνοιγμα της Κυριακής οι μικρομεσαίοι εμμένουν για άνοιγμα μόνο μία Κυριακή το χρόνο, ενώ αποφασίστηκε ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις γιατί τίθεται θέμα επιβίωσης όλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr