ΚΕΚ Σταγών – Πρόγραμμα κατάρτησης για 20 ανέργους και μετανάστες

Μετά την έγκριση του προγράμματος κατάρτισης του Έργου:

0 328

Μετά την έγκριση του προγράμματος κατάρτισης του Έργου:

Μετά την έγκριση του προγράμματος κατάρτισης του Έργου:«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (ΑμεΑ) ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Ή ΑΤΟΜΩΝ ΥΠΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΚΕΚ) ΣΤΙΣ 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ», στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», σας γνωστοποιούμε ότι το ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ θα προβεί στην έναρξη ενός (1) προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ & ΕΚΠ/ΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

 

ΩΡΕΣ ΠΡΟΚΑ-ΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΣΤΟΧΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

1

20

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

550

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ (γενικός στόχος, κύριες ενότητες του προγράμματος κ.α.)
Η παρούσα πρόταση του ΚΕΚ «ΣΤΑΓΩΝ», αφορά στην υλοποίηση έργου ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (100 ωρών) – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (450 ωρών) για Ε.Κ.Ο. (Παλιννοστούντες – Μετανάστες – Μακροχρόνια Άνεργους) με θεματικό αντικείμενο «ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» και έχει συνταχθεί από την έμπειρη Ομάδα Έργου του Κ.Ε.Κ. Ειδικότερα, η πρόταση αφορά στη συμμετοχή 20 ανέργων αποφοίτων ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Η προκατάρτιση
Η προκατάρτιση μέσω της ένταξη τους στην νέα ψηφιακή κοινωνία και την χρήση των Τ.Π.Ε. θα γεφυρώσει το χάσμα και θα επιδράσει σημαντικά στην μέχρι άμβλυνση του ψηφιακού χάσματος των Ε.Κ.Ο. Επίσης η γνώση βασικών νομικών και αστικοδημοτικών θεμάτων θα βοηθήσει – ιδιαίτερα τους Παλιννοστούντες και τους Μετανάστες – στην ομαλή και ισότιμη ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

Η κατάρτιση
Η τοπική οικονομία μετατρέπεται όλο και περισσότερο από αγροτική σε μεταποιητική αυξάνοντας συνεχώς την συμμετοχή του δευτερογενούς τομέα στο ΑΕΠ του νομού. Σε αυτή την νέα φάση δεν αρκούν όμως μόνο τα «φθηνά» και έμπειρα εργατικά χέρια αλλά απαιτείται και ο συνδυασμό – εμπλουτισμός με ειδικές και εξατομικευμένες γνώσεις προκειμένου να επιτευχθεί το στοίχημα των ποιοτικών (πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων) που είναι η αιχμή του δόρατος για την τοπική οικονομία.
Αυτές οι ειδικές γνώσεις και κυρίως δεξιότητες είναι που απουσιάζουν από τους μετανάστες – τους παλιννοστούντες – τους μακροχρόνια άνεργους που διαβιούν στην ύπαιθρο προκειμένου να στελεχώσουν τα νέου τύπου Συσκευαστήρια – Τυποποιητήρια που δείτε δραστηριοποιούνται ήδη στο νομό είτε πρόκειται να δημιουργηθούν μετά την εφαρμογή του ΕΣΠΑ (ιδιαίτερα μέσω του νέου Leader).

Η απόκτηση αυτών των δεξιοτήτων – γνώσεων θα βελτιώσει την θέση των εκπαιδευομένων στην αγορά εργασίας (καθιστώντας τους ανταγωνιστικούς) και θα συμβάλει με το μερίδιο που της αναλογεί στην ανάγκη για παραγωγή νέων ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων του Αγροτικού χώρου.

Με το πέρας της κατάρτισης, το ΚΕΚ σε συνεργασία με φορέα πιστοποίησης, θα εξασφαλίσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για συμμετοχή των αποφοίτων του προγράμματος στις εξετάσεις πιστοποίησης. Η απόκτηση του πιστοποιητικού προϋποθέτει γνώσεις, που καλύπτονται από το προτεινόμενο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, για την απόκτηση του πιστοποιητικού απαιτείται η επιτυχής εξέταση των καταρτιζομένων στις παρακάτω βασικές ενότητες:
• Windows
• Word
• Excel,
• Internet,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες όπως αυτές παρουσιάζονται στο συγκεντρωτικό πίνακα που ακολουθεί.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (τίτλοι)

Ώρες

1.ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

1η Ενότητα Βασικές Δεξιότητες χρήσης Τ.Π.Ε.

80

2η Ενότητα Ενημέρωση για νομικά θέματα

20

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (1)

100

2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

1η Ενότητα Εξιστορήσεις επαγγελματικής ζωής, βιωματικές ιστορίες της αγοράς εργασίας Οι ειδικότητες και οι ρόλοι που απαιτούνται   σε ένα Τυποποιητήριο

5

2η Ενότητα Γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή

10

3η Ενότητα Κατάταξη Προϊόντων σε Κατηγορίες

5

4η Ενότητα Τυποποίηση Γεωργικών προϊόντων (Κηπευτικά -φρούτα)

10

5η Ενότητα Τυποποίηση κτηνοτροφικών προϊόντων (Γαλακτοκομικά)

10

6η Ενότητα Μεταποίηση (οικολογικά και βιολογικά προϊόντα)

10

7η Ενότητα Συσκευασία γεωργικών προϊόντων

15

8η Ενότητα Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία

20

9η Ενότητα Βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας

5

10η Ενότητα Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας

10

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

100

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

350

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (2)

450

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ (1) + (2)

550

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι (άνεργοι) να απευθύνονται στο Τ/Υ ΟΑΕΔ της Καλαμπάκας, όπου και θα αναγράφονται στην σχετική λίστα, μέσα από την οποία θα γίνει και η επιλογή των καταρτιζομένων.

Για το ΚΕΚ

Χρήστος ΣΙΝΑΝΗΣ
Δ/ντης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr