Παναγιώτα Δριτσέλη – Για ένα αύριο προόδου και δικαιοσύνης. Γι’ αυτό παλεύουμε!

Βαδίζοντας στην τελική ευθεία για τις τριπλές κάλπες της 18ης και της 25ης Μαΐου,

0 304

Βαδίζοντας στην τελική ευθεία για τις τριπλές κάλπες της 18ης και της 25ης Μαΐου,

Βαδίζοντας στην τελική ευθεία για τις τριπλές κάλπες της 18ης και της 25ης Μαΐου, είναι περισσότερο από εμφανές ότι η κυβερνητική μονταζιέρα, υπό το κράτος της κατάρρευσης και του πανικού, επιστρατεύει την πιο σκοτεινή επιχειρηματολογία της απέναντι στην προσπάθεια ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική υστερία των συνεταίρων απέναντι στην μεγάλη νίκη της Αριστεράς έχει λάβει πλέον χαρακτηριστικά επικοινωνιακής καταιγίδας. Για ακόμα μία φορά επιχειρείται ο εκβιασμός των πολιτών μέσω του φόβου και της κινδυνολογίας. Τα επικοινωνιακά επιτελεία του κυβερνητικού συνεταιρισμού συνεχίζουν να αναμοχλεύουν τα γνωστά σενάρια περί υποτιθέμενης εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις συκοφαντίες περί σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία ή τις γραφικές πλέον κορώνες περί «δήμευσης των καταθέσεων» και αργεντινοποίησης της οικονομίας, εάν η Αριστερά κυβερνήσει.

Τα ίδια ακριβώς επικοινωνιακά εργαλεία είχαν επιστρατεύσει και στις εκλογές του 2012. Οι ίδιοι πολιτικοί σχηματισμοί υπερθεμάτιζαν και τότε υπέρ της σταθερότητας της χώρας και άλλες τέτοιες κενολογίες. Τι συνέβη εν τω μεταξύ; Στα δύο χρόνια που πέρασαν, η κυβέρνηση υποτίμησε την ελληνική οικονομία κατά περίπου 30%, η ανεργία διπλασιάστηκε, τα σπίτια των Ελλήνων παραδόθηκαν στα χαράτσια και στις τράπεζες, ο κόσμος δεν είχε να αγοράσει καύσιμα για να ζεσταθεί, ασθενείς βρέθηκαν χωρίς φάρματα και πολλά ακόμα, τα οποία υποτίθεται ότι θα γίνονταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε.

Σήμερα, λίγες μόνο ημέρες πριν από την μεγάλη πολιτική αλλαγή, οι κυβερνητικοί εκβιασμοί βρίσκονται στο απόγειό τους. Όμως οι πολίτες είναι πλέον απόλυτα συνειδητοποιημένοι. Γνωρίζουν τι πρεσβεύουν και τι έχουν πράξει αυτοί που προσπαθούν να διατηρηθούν στην εξουσία σπέρνοντας φόβο και κατασκευάζοντας διλήμματα πόλωσης. Όμως, η ψήφος των πολιτών δεν θα είναι μόνο ψήφος αποδοκιμασίας των κυβερνώντων. Θα είναι, κατά κύριο λόγο, ψήφος δημιουργίας μίας νέας Ελλάδας, απαλλαγμένης από τα παλιά υλικά που οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Η νέα αυτή Ελλάδα ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ανθρώπους που έχουν την διάθεση να αγωνιστούν για ένα πιο δίκαιο και δημιουργικό αύριο.
Οι συνδυασμοί της Αριστεράς και για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και για τις ευρωεκλογές αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτή την απαλλαγή από το παρελθόν και τις παθογένειές του. Αποτελούνται από ανθρώπους που ποτέ δεν αναμείχθηκαν στο χρεοκοπημένο πελατειακό σύστημα του παλιού δικομματισμού, που ποτέ δεν καταχράστηκαν το μόχθο και τις θυσίες των πολιτών, που ποτέ δεν συναίνεσαν στην διάλυση κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και των ψηφοδελτίων του θα είναι, στο πλαίσιο αυτό, πραγματική νίκη του καινούριου, του υγιούς, απέναντι στο παλιό και το αληθινά χρεοκοπημένο.

Όλοι μαζί, λοιπόν, σαν μία γροθιά να στείλουμε το μήνυμα ανατροπής στα πέρατα της Ευρώπης. Η νίκη της προόδου απέναντι στην λιτότητα, της αξιοκρατίας απέναντι στο πελατειακό Κράτος, της ζωής απέναντι στην εξαθλίωση, είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νίκη αυτή δεν ανακόπτεται, δεν μπορεί να την σταματήσει κανένας εκφοβισμός, καμία επικοινωνιακή παράκρουση. Συμπαρατασσόμαστε όλοι στο μεγάλο αυτό μέτωπο δημοκρατικής ανατροπής. Για να είναι το αύριο της γειτονιάς μας, της πόλης μας, της περιφέρειάς μας και της μεγάλης μας γειτονιάς, της Ευρώπης, ένα αύριο ειρήνης και δικαιοσύνης. Γι’ αυτό παλεύουμε.

Δριτσέλη Παναγιώτα
Βουλευτής Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr