Κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα στο ΤΕΙ – Τμήμα Τρικάλων

Μετά από πολλές περιπέτειες και καθυστερήσεις χρόνων, το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων(ΥΠΕΠΘ) κατοχύρωσε τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του τοπικού Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, που υπάγεται στο ΤΕΙ της Λάρισας.

0 517

Μετά από πολλές περιπέτειες και καθυστερήσεις χρόνων, το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων(ΥΠΕΠΘ) κατοχύρωσε τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του τοπικού Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, που υπάγεται στο ΤΕΙ της Λάρισας. Μετά από πολλές περιπέτειες και καθυστερήσεις χρόνων, το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων(ΥΠΕΠΘ) κατοχύρωσε τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του τοπικού Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, που υπάγεται στο ΤΕΙ της Λάρισας.
Στη χθεσινή του συνεδρίαση το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης(Σ.Α.Τ.Ε.) προέβη στη συγκεκριμένη απόφαση, όπως επίσης και για το αντίστοιχο Τμήμα που εδρεύει στο ΤΕΙ Πάτρας.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου «με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται η δέσμευση του υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για την χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων εντός του 2008 στους πτυχιούχους των ΤΕΙ.
Όπως είχε δεσμευθεί δημόσια και ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ο υπουργός απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδρυση και λειτουργία κάθε νέου τμήματος είναι η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων καθώς και η ανάγκη κάλυψης πραγματικών αναγκών στην τοπική ή την εθνική αγορά εργασίας».
Στη συνεδρίαση του ΣΑΤΕ που έγινε παρουσία του του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ κ. Αθανάσιου Κυριαζή εγκρίθηκε επίσης η πρόταση του ΤΕΙ Σερρών για την ίδρυση Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στο ΤΕΙ Σερρών με δύο Τμήματα: Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων στις Σέρρες, Γραφιστικής στις Σέρρες.
Παράλληλα, εγκρίθηκε η πρόταση του ΤΕΙ Καβάλας για την ίδρυση δύο Τμημάτων: Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στη Δράμα, Βιοτεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στη Δράμα.
Επτά νέα Πανεπιστημιακά Τμήμα εγκρίθηκαν στην ανάλογη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Π.Ε.).
Πρόκειται για τα Τμήματα:
– Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, με έδρα την Καστοριά,
– Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
– Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με έδρα τη Χίο,
– Επιστημών Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Στ. Ελλάδος, με έδρα τη Λαμία,
– Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με έδρα το Αγρίνιο,
– Πολιτικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή και
– Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.
Τέλος εγκρίθηκε η μετονομασία του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr