Παρουσία Υποψηφίων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας έγινε σήμερα η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας.

0 216

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας έγινε σήμερα η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας.

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας έγινε σήμερα η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας.

Η συγκέντρωση φέτος είχε “ξεχωριστό” χαρακτήρα καθώς παραβρέθηκαν οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Καλαμπάκας κ.κ Μπουφίδης, Σακελλαρίου, Σινάνης και η κα Χαρτοπούλου όπως και αρκετοί υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι που έδωσαν μια διαφορετική εικόνα ως προς το σύνολο των ανθρώπων στην συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς θυμίζοντας παλιές καλές εποχές…

Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας ο πρόεδρος κ. Χρήστος Σινάνης στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Εμείς οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα οι νέοι και νέες, οι απόμαχοι της δουλειάς, οι άνεργοι, παίρνουμε μέρος σήμερα Πέμπτη 1-5-2014 στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας και από το χώρο αυτό τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα μνήμης και αγώνα για την Εργατική Τάξη, κορυφαία ταξική γιορτή για όλο τον εργαζόμενο λαό. Στέλνουμε θερμό μήνυμα αλληλεγγύης στην παγκόσμια Εργατική Τάξη και συντασσόμαστε με τους λαούς που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τις επεμβάσεις και τους πολέμους που προκαλεί.
Απευθύνουμε αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους του κόσμου, για κοινωνική πρόοδο, ειρήνη, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Απεργιακή – Αγωνιστική και Ιστορική είναι η 1η Μάη για το εργατικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της χώρας μας, όπως και για τους εργαζόμενους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου.

Στην Ευρώπη και σ΄όλο τον κόσμο, τα εργατικά δικαιώματα δέχονται ολομέτωπη επίθεση αμφισβήτησης και κατάργησης απ΄τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες νεοφιλελεύθερες ισοπεδωτικές πολιτικές, γι΄αυτό και οι εργαζόμενοι απεργούν σε όλο τον πλανήτη την 1η Μάη.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης απ΄το καταπιεστικό καπιταλιστικό σύστημα. Η παγκοσμιοποίηση και οι λεγόμενες «αγορές» πανίσχυρες, ανεξέλεγκτες και κυρίαρχες, προσπαθούν να επιβάλλουν στους λαούς και στις χώρες τους νόμους του κέρδους και της ασύδοτης εκμετάλλευσης, ακυρώνοντας τα συνδικάτα και τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Ιδιαίτερα για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα από τις Κυβερνητικές και Τροϊκανές πολιτικές.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σημαδεύεται από το κλείσιμο 4 χρόνων οικονομικής και κοινωνικής βαρβαρότητας ενάντια στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες.

Μια βαρβαρότητα που επιβλήθηκε από την Τρόικα, τους δανειστές της χώρας και το μεγάλο τραπεζιτικό και εργοδοτικό κεφάλαιο.

Μια βαρβαρότητα που υλοποιήθηκε με τη μέθοδο του σοκ και δέους από τις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες εκτέλεσαν με επιμέλεια τις επιταγές τους.

Τα 4 αυτά χρόνια, εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα είδαμε να γυρίζει το εργασιακό ρολόι 100 χρόνια πίσω.

Η χώρα μας στα χρόνια των Μνημονίων μετατράπηκε σε μια τεράστια ζώνη φθηνής, ευέλικτης και ενοικιαζόμενης εργασίας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τρόικα και μνημονιακές Κυβερνήσεις, κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις. Μείωσαν τους μισθούς μας, σε επίπεδα φτώχειας. Διέλυσαν το εργατικό δίκαιο και επέβαλαν το απόλυτο εργοδοτικό –
διευθυντικό δικαίωμα. Θεσμοθέτησαν τον εργασιακό μεσαίωνα. Πετσόκοψαν τις συντάξεις μας και διέλυσαν την κοινωνική μας ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια.

Εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας την απόλυτη εκμετάλλευση. Πάνω από 600.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από 3 μήνες.

Άλλοι τόσοι έχουν εξαναγκαστεί να δουλεύουν υποχρεωτικά με εκ περιτροπής εργασία ή μερική απασχόληση και να παίρνουν ψίχουλα αντί για κανονικό μισθό.

Το 8ωρο και η πλήρης μόνιμη απασχόληση, δικαιώματα τα οποία η εργατική τάξη τα κατάκτησε με αιματηρούς αγώνες καταργήθηκαν.
Στο Εμπόριο θεσμοθέτησαν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές,
αρχίζοντας από τις 7 Κυριακές και συνεχίζουν να το επεκτείνουν και τις 52 Κυριακές.
Μας θέλουν ευέλικτους και ωρομίσθιους – φτωχούς, να είμαστε ανά πάσα στιγμή στην υπηρεσία του εργοδότη, χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα δεν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωσή μας, τη συλλογική μας δράση και την ενωτική μας αντίσταση με στόχο να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που μας φτωχοποιούν και μας κάνουν δούλους του 21ου αιώνα.

• Αυτή την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ πρέπει και μπορούμε να δώσουμε ένα μεγάλο και δυνατό μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους εργοδότες.
• Να δώσουμε ένα μεγάλο αγωνιστικό και ενωτικό δυνατόν παρόν
στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1Ης ΜΑΗ.
• Να συνεχίσουμε αταλάντευτα, χωρίς υποχωρήσεις και ακόμα
μεγαλύτερο πείσμα τους αγώνες μας ως εργαζόμενοι, μαζί με τα συνδικάτα και με όλους όσους είναι οι ηττημένοι των Μνημονίων: άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, μικροί επαγγελματίες

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

– Να ανατρέψουμε την καταστροφική τους πολιτική.
– Να καταργήσουμε όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας.
– Να επαναφέρουμε το Εργατικό Δίκαιο και τις Συλλογικές Συμβάσεις παντού και για όλους.
– Να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη απασχόληση, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
– Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση και επισφαλή εργασιακή σχέση.
– Κανένα κατάστημα ανοιχτό τις Κυριακές – Επαναθεμελίωση της ΚυριακήςΑργίας στο Εμπόριο.
– Να υπερασπίσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Κοινωνική ασφάλιση & Πρόνοια.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ότι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια.

Η 1η Μάη 2014 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους, σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εξαθλιωμένη από τις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και τροικανές πολιτικές. Αντιμέτωπη με την ανεργία την φοροεπιδρομή την επίθεση σε θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα. Απέναντι σ΄αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΝΕΡΓΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη ώστε να ανατρέψουν τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε
αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Πέμπτη 1η Μάη.
Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!
Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά γι΄αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.

Απαιτούμε και διεκδικούμε: ανάπτυξη, δουλειές, ικανοποιητικές Σ.Σ.Ε., πραγματικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων.

Παλεύουμε και Απεργούμε για να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει!

Συνάδελφοι

Πολλά σήμερα στον κόσμο αλλάζουν, υπάρχουν όμως αξίες που επιβεβαιώνονται μέσα από τα χρόνια.
Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2014 πρέπει να μας βρει αποφασισμένους να βαδίσουμε σταθερά στο δρόμο της ενότητας και του αγώνα.
Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους και τους λαούς που αγωνίζονται για ελευθερία, δημοκρατία, προκοπή.

Συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι μπορούν να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά, το εισόδημα και τις κατακτήσεις τους μόνο όταν αποκτήσουν την ενότητά τους πάνω σε ταξική βάση, όταν έχουν καθαρούς στόχους ικανούς να συσπειρώνουν να εμπνέουν και να κινητοποιούν.

Μπορούν μέσα από τους καθημερινούς αγώνες να έχουν νέες κατακτήσεις. Οι αγώνες ενάντια στις απολύσεις, για το δικαίωμα στη δουλειά, στην κοινωνική Ασφάλιση, το ωράριο για τη δημόσια υγεία, παιδεία για την απόκτηση κατοικίας πρέπει να είναι καθημερινός.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ

Η 1η Μάη μέρα μνήμης και αγώνα για την εργατική τάξη, είναι κορυφαία ταξική γιορτή για όλο τον εργαζόμενο λαό
Γι΄ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα: Απαιτούμε – Διεκδικούμε

– Άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα υποστήριξης και προστασίας των ανέργων.

– Να ανατρέψουμε την καταστροφική τους πολιτική.

– Να καταργήσουμε όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας.

– Να επαναφέρουμε το Εργατικό Δίκαιο και τις Συλλογικές Συμβάσεις παντού και για όλους που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα μνημόνια

– Να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη απασχόληση, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

– Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση και επισφαλή εργασιακή σχέση.

– Κανένα κατάστημα ανοιχτό τις Κυριακές – Επαναθεμελίωση της Κυριακής Αργίας στο Εμπόριο.

– Να υπερασπίσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Κοινωνική ασφάλιση & Πρόνοια.

– Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος, άρση και κατάργηση της επίταξης, καθώς και των διώξεων κατά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων.

ergatiko IMG 0060ergatiko IMG 0066ergatiko IMG 0080ergatiko IMG 0085ergatiko IMG 0087ergatiko IMG 0088ergatiko IMG 0091ergatiko IMG 0095ergatiko IMG 0096ergatiko IMG 0104ergatiko IMG 0108ergatiko IMG 0114

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr