Αρνητική Γνωμοδότηση της Περιφέρειας για το Αιολικό Πάρκο στο Ανήλιο

Να μην εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Αιολικού Σταθμού Παραγωγής

0 1.008

Να μην εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Αιολικού Σταθμού Παραγωγής

Να μην εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 144MW στο Ανήλιο στις θέσεις « Μακροβούνι – Φούρκα – ∆οκίμι – Κοπάνες – Μία – Τράμπα – Θεοδόσι – Σκαφίδα » των ∆ήμων Μετσόβου & Καλαμπάκας των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων & Τρικάλων , της εταιρίας « ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ε.Ε αποφάσισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά την συνεδρίαση της.

Το εν λόγω αιολικό πάρκο έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία και ενστάσεις επί της ΜΠΕ καταθέσανε τόσο πολίτες από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας και Ασπροποτάμου, όσο και πολίτες του Ανηλίου. Επίσης ένσταση καταθέσανε η περιβαλλοντικές οργανώσεις “Καλλιστώ” και “Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία”.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ:
-Ο Δήμος Καλαμπάκας
-Το Δασαρχείο Καλαμπάκας
-Το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδοοικονομίας της ΠΕ Τρικάλων
-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας
-Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Περιστερίου
-Ο Δήμος Μετσόβου

Την Πέμπτη στις 10/4/14 συνεδρίασε η περιφέρεια Θεσσαλίας και καταψήφισε ομόφωνα την ΜΠΕ για το αιολικό στο “Ανήλιο” που αφορούσε την περιοχή μας στον Ασπροπόταμο.

Σε μία σειρά από λόγους τόσο το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Τρικάλων όσο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποικοδομούν πλήρως την ΜΠΕ καθώς αναφέρονται στις εκτενείς περιβαλλοντικές και μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει το έργο, στην αμφίβολη παραγωγή ενέργειας που θα παράγει (λόγω του μεγάλου υψομέτρου, των ακραίων καιρικών συνθηκών, της αδυναμίας πρόσβασης, του τυχαίου και μεταβλητού χαρακτήρα κτλ), αλλά και του μελλοντικού κόστους που θα κληθεί να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς για τη διατήρηση αυτού το οδικού δικτύου του ΑΣΠΗΕ σε υψόμετρα από 1600 έως 1950 μέτρα καθώς το οδικό δίκτυο θα ανήκει στην κατοχή του Ελληνικού δημοσίου.

Πέραν από το υπέρογκο κόστος που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι εμείς οι καταναλωτές μέσω του τέλους ΕΤΜΕΑΡ που έχει φτάσει σε αστρονομικά επίπεδα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα όποια υποτίθεται ωφέλει για την περιοχή τίθενται σε πλήρη αμφισβήτηση.

Για τις δε πολυδιαφημιζόμενες θέσεις εργασίας; ΝΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ.

Εκεί βλέπετε παράγονται οι ανεμογεννήτριες .

Εδώ με βάση την ΜΠΕ ΠΙΘΑΝΟΝ να δώσουν έξι (6) μόνιμες θέσεις εργασίας!!

Καρανίκας Δημήτριος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr