2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας – Συμβολικός καθαρισμός των σημάτων οδικής κυκλοφορίας από τους μαθητές του σχολείου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας στα πλαίσια της κυκλοφοριακής αγωγής

0 523

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας στα πλαίσια της κυκλοφοριακής αγωγής

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας στα πλαίσια της κυκλοφοριακής αγωγής έκανε (από τον περασμένο Νοέμβριο) την πρόταση για τον καθαρισμό των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας της πόλης μας.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Πασχάλης Νικόλαος, ο υποδιευθυντής κ. Κουγιάννης Περικλής και ο Σύλλογος Διδασκόντων ένθερμα ανταποκρίθηκαν και την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 υλοποιήθηκε η ιδέα υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας.

Οι μαθητές της τρίτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας προχώρησαν σ΄ αυτή τη συμβολική κίνηση.Σε συνεργασία με τους: κ. Καραλή Βάϊο Πρόεδρο και Μήτραινα Δημήτριο Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ανέλαβαν να καθαρίσουν αρκετές πινακίδες οδικής κυκλοφορίας από τα αυτοκόλλητα που ήταν κολλημένα επάνω τους καθώς και από τις μουντζούρες με μαρκαδόρο ή σπρέι που κάλυπταν μεγάλο μέρος της επιφάνειάς τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνονται εύκολα αντιληπτές από τους οδηγούς και να ελλοχεύουν κίνδυνοι ατυχημάτων.

Υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Βλιώρα Σπυρίδωνος, Μπέλλου Ζωής, Νάκη Σμαρώς και Βουλγαρίδου Χριστίνας και κρατώντας πανό με σχετικά συνθήματα, που είχε επιμεληθεί η καθηγήτρια Κρικέλη Άννα , συγκεντρώθηκαν στο χώρο της ανατολικής εισόδου της πόλης, όπου συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες μαθητών 1ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας. Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες και με τη βοήθεια ειδικών συνεργείων του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Ζαρόπουλο Γιάννη, καθάρισαν με διαλυτικό υγρό και άλλα σύνεργα και εργαλεία όσες πινακίδες συνάντησαν κατευθυνόμενοι προς το κέντρο της πόλης.

Η συμβολική τους (αλλά και ουσιαστική!) αυτή κίνηση, εκτός των πρακτικών και απτών αποτελεσμάτων που είχε, συνέβαλε και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, που σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής συνέχαιραν τους μαθητές και καθηγητές για την ωραία τους πρωτοβουλία, αλλά και έσπευδαν πολλοί από αυτούς να βοηθήσουν έμπρακτα και να συνδράμουν τους μαθητές στο έργο τους, στο οποίο βοήθησαν επίσης οι κυρίες Ντίνου Αργυρώ (Ταμίας) και Τσιόγκα Δήμητρα (γραμματέας) από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων .

Στο Δημαρχείο όπου μετέβησαν μετά το τέλος της δράσης τους συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και δέχτηκαν τις ευχαριστίες του για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία τους. Συμφώνησαν μάλιστα να συνεχίσουν τις δράσεις και παρεμβάσεις τους στην πόλη της Καλαμπάκας για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή της.

Στο τέλος, επέστρεψαν στο σχολείο τους, μεταφέροντας τις ωραίες εμπειρίες τους και στους υπόλοιπους μαθητές των μικρότερων τάξεων συνεχίζοντας κανονικά τα μαθήματά τους.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr