Δεν πληρώθηκαν ακόμα από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» σιδηρουργοί και άλλα επαγγέλματα

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, συναντήθηκαν τα μέλη

0 404

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, συναντήθηκαν τα μέλη

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, συναντήθηκαν τα μέλη του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών, θέτοντας ως βασικό θέμα το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ», και την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή χρημάτων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Γκαραγκούνης ο κλάδος των Αλουμινοκατασκευαστών, είναι ένας από τους κλάδους που «χτυπήθηκαν» από την οικονομική κρίση και ανέμεναν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βοηθούσε τονωτικά τον χώρο της οικοδομής αλλά και την ανεργία.

Σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις είναι τόσο μεγάλες που δημιουργούν οικονομικά αδιέξοδα στους επαγγελματίες, καλώντας τους να πληρώσουν φόρους ακόμη και για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει. Η καθυστέρηση τόσο από τις τράπεζες, όσο και από το ΥΠΕΚΑ που δεν εκταμιεύει τα ποσά που δικαιούνται οι ωφελούμενοι, οδηγεί τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται με το «Εξοικονομώ» σε οικονομική δυσχέρεια, με αποτέλεσμα να αδυνατούν και αυτές να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, που προκύπτουν από την επιχειρηματική τους λειτουργία.

Το Σωματείο ζητά την άμεση αποπληρωμή από τις τράπεζες και την συμπαράσταση από το ΥΠΕΚΑ.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και τόνισε ότι ως Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, θα πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση ώστε να γίνει άμεση η αποπληρωμή των δικαιούχων επιχειρήσεων από το πρόγραμμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr