Επιστολή Μιχαλάκη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη

0 297

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκο, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, με την οποία ζητά να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών των βαμβακοπαραγωγών της συνδεδεμένης ενίσχυσης μέχρι τα μέσα ή το αργότερο μέχρι το τέλος της άλλη εβδομάδας, ούτως ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να πληρωθούν πριν τις γιορτές του Πάσχα.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε και παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή “σε μεγάλο αριθμό παραγωγών δεν καταβλήθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στους βαμβακοπαραγωγούς του νομού Τρικάλων.

Η μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς οφείλεται κατά κύριο λόγο στις παρακάτω αιτίες:
1. στη μειωμένη παραγωγή που εμφανίζουν κάποιοι παραγωγοί με συνέπεια να είναι κάτω από το όριο, πράγμα το οποίο αιτιολογείται ανά περιοχές από τις ζημιές λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών,
2. σε σοβαρά ευρήματα ελέγχου που έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα ψηφιοποίησης η μετατόπισης περιγραμμάτων αγροτεμαχίων όπως τα βρήκε η τηλεπισκόπηση, και για τα οποία γίνονται συνεχώς διορθώσεις με την προσκόμιση ακριβών τοπογραφικών στοιχείων των δηλωμένων αγροτεμαχίων
3. τέλος υπάρχουν κάποιες αιτήσεις που εμφανίζουν σφάλματα στην εγγραφή, κυρίως λόγω λάθους δήλωσης στην καλλιέργεια ή αναντιστοιχία καλλιέργειας και τεμαχίου.
Όπως βέβαια υπάρχουν και κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις.

Μεγάλος αριθμός παραγωγών έχει καταθέσει ένσταση, αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη παραγωγοί που δεν έχουν καταθέσει αφού συγκεντρώνουν δικαιολογητικά και θα καταθέσουν ένσταση άμεσα.

Επίσης απ’ ότι φαίνεται επειδή ο όγκος των διορθώσεων είναι αρκετά μεγάλος απαιτείται, να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι τα μέσα ή ακόμη και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ώστε να γίνουν οι διορθώσεις, να καταχωρηθούν και να εγκριθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το σύνολο των ενστάσεων των απλήρωτων παραγωγών και να αποφευχθεί μία επιλεκτική πληρωμή.

Τυχόν αδυναμία καταβολής του βοηθήματος αυτού στους δικαιούχους θα έχει άσχημο αντίκτυπο τόσο στην δυνατότητα των παραγωγών να προμηθευτούν τα απαραίτητα εφόδια για την τρέχουσα περίοδο όσο και στο γεγονός να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, με όλες τις συνεπαγόμενες συνέπειες στην οικονομία της περιοχής μας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr