Μεγάλης έκτασης φωτιά στην «Προπαλέτ»

Στις φλόγες τυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής ένα μεγάλο τμήμα του εργοστασίου Ξυλείας «Προπαλέτ» των αδελφών Κέλλα στην Αγία Κυριακή, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στον αποθηκευτικό χώρο, ενώ όλα δείχνουν πως η φωτιά προκλήθηκε από το κάψιμο ξερών χόρτων παραπλεύρως της επιχείρησης.

0 284

Στις φλόγες τυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής ένα μεγάλο τμήμα του εργοστασίου Ξυλείας «Προπαλέτ» των αδελφών Κέλλα στην Αγία Κυριακή, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στον αποθηκευτικό χώρο, ενώ όλα δείχνουν πως η φωτιά προκλήθηκε από το κάψιμο ξερών χόρτων παραπλεύρως της επιχείρησης. Στις φλόγες τυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής ένα μεγάλο τμήμα του εργοστασίου Ξυλείας «Προπαλέτ» των αδελφών Κέλλα στην Αγία Κυριακή, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στον αποθηκευτικό χώρο, ενώ όλα δείχνουν πως η φωτιά προκλήθηκε από το κάψιμο ξερών χόρτων παραπλεύρως της επιχείρησης.
Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στις 6.30 το απόγευμα και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες, σβήστηκε γύρω στα μεσάνυχτα.
Εκτός από την Π.Υ., που κινητοποιήθηκε άμεσα, στο χώρο του εργοστασίου βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι της επιχείρησης που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να περισώσουν χρήσιμα έγγραφα.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά εκδηλώθηκε σε διπλανές καλαμιές και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στο χώρο του εργοστασίου το οποίο έχει έκταση 10-15 στρεμμάτων και είναι γεμάτο με κάθε λογής εύφλεκτα υλικά, όπως ξυλεία, κορμούς δέντρων, πριονίδια και παλέτες.
Στο σημείο έσπευσε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη που αποτελούνταν από 14 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και Καλαμπάκας, ειδικός φορτωτής από τη Λάρισα που ανέλαβε το έργο να σκεπάσει με χώμα τους κορμούς των δέντρων, υδροφόρες του δήμου Τρικκαίων και Καλαμπάκας καθώς και μηχανήματα ιδιωτών οι οποίοι συνέδραμαν και αυτοί στο έργο της Πυροσβεστικής.
Εν τω μεταξύ, την προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς ενίσχυσαν με την παρουσία και τις ενέργειές τους, ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλ. Βλαχογιάννης, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μ. Ταμήλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρ. Μπούρας.
Στόχος των πυροσβεστών στην πυρκαγιά εκτός από την ολοκληρωτική κατάσβεσή της ήταν να σωθεί επίσης ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου όπου υπήρχαν τα περισσότερα μηχανήματα της εταιρείας καθώς και να αποτρέψουν τον κίνδυνο επέκτασής της σε γειτονικά κτίρια, ωστόσο το έργο τους δυσκόλευε η φορά που ανέμου.
Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, η φωτιά σβήστηκε, ενώ έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr