Μήνυμα του υποψηφίου Δημάρχου κ. Χρήστου Σινάνη για την 25η Μαρτίου 1821

Το 1838, η 25η Μαρτίου ορίστηκε ως ημέρα εθνικής εορτής ,

0 357

Το 1838, η 25η Μαρτίου ορίστηκε ως ημέρα εθνικής εορτής ,

Το 1838, η 25η Μαρτίου ορίστηκε ως ημέρα εθνικής εορτής , αν και η έκρηξη της επαναστάσεως έγινε λίγες μέρες πριν, γιατί ο ελληνισμός ήθελε να συνδέει τις αναμνήσεις του ιερού αγώνα με την εορτή του Ευαγγελισμού.

Επομένως, η επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας είναι γιορτή της πίστης και της λευτεριάς. Ολόκληρος ο ελληνισμός , όπου γης, γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τα Ελευθέρια του Έθνους. Το ΄21 ήταν πάθος για ελευθερία, ήταν διάθεση για θυσία, χαρμόσυνο μήνυμα για αναγέννηση, για ανάσταση .

Γι΄ αυτό και ο εορτασμός του δεν πρέπει να είναι μια απλή θύμηση για μας τους Έλληνες, αλλά μια μέθη και πηγή έμπνευσης, ιδιαιτέρως σήμερα, που η πατρίδα μας στενάζει υπό το βάρος των οικονομικών εξελίξεων. Είμαι βέβαιος πως, αν μεθύσουμε με το αθάνατο κρασί του ΄21, μπορούμε και τώρα να νικήσουμε, πρώτα τον κακό εαυτό μας και μετά τους αόρατους αλλά υπαρκτούς εχθρούς της πατρίδας μας.

Εύχομαι, λοιπόν, ολόψυχα η φλόγα της 25ης Μαρτίου 1821 να μένει άσβεστη μέσα μας και να είναι ο άγρυπνος φύλακας της εθνικής μας ταυτότητας, του πνευματικού πολιτισμού μας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος
Χρήστος Ν. Σινάνης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr