Αναγνώστης – κάτοικος της Καλαμπάκας σχολιάζει τις Υποψηφιότητες για τον Δημαρχιακό θώκο

Κάτοικος αυτής της πόλης και μέλος της ιστοσελίδας μας, σχολιάζει “πολιτικά” τις υποψηφιότητες για τον Δήμο Καλαμπάκας σε κείμενο που ακολουθεί.

0 1.201

Κάτοικος αυτής της πόλης και μέλος της ιστοσελίδας μας, σχολιάζει “πολιτικά” τις υποψηφιότητες για τον Δήμο Καλαμπάκας σε κείμενο που ακολουθεί.

Κάτοικος αυτής της πόλης και μέλος της ιστοσελίδας μας, σχολιάζει “πολιτικά” τις υποψηφιότητες για τον Δήμο Καλαμπάκας σε κείμενο που ακολουθεί.

Εμείς απλά “φιλοξενούμε” την πολιτική τοποθέτηση…

Στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές οι υποψηφιότητες όσο και οι ιδιαιτερότητες είναι δεδομένες. Στις ιδιαιτερότητες θα πρέπει να ενταχθούν κατά πρώτον η μεγάλη ζήτηση που έχει ο Δημαρχιακός θώκος, η κατάρρευση των κομμάτων, αφού κανείς πλέον δεν θέλει επίσημες στηρίξεις και η έλλειψη μέτρου σύγκρισης, αφού υπάρχει η Ελλάδα π.μ. (προ μνημονίου) και αυτή μ.μ. (μετά μνημονίου). Φυσικά το ήθος και το ύφος του καθένα δεν επηρεάζεται από το μνημόνιο αλλά από τις ατομικές του αξίες και την κοινωνική του παρουσία.

Τώρα όσων αφορά τις υποψηφιότητες.

Ο νυν Δήμαρχος είναι εν μέρη άτυχος, αφού σίγουρα τον πιστεύω, άλλα περίμενε να βρει και άλλα βρήκε σχετικά με την άσκηση του λειτουργήματός του. Ωστόσο σε μια εποχή που θα έπρεπε να προβάλει το κοινωνικό του πρόσωπο (αν είχε), επέλεξε να μπλέξει στην λογική των αριθμών και του “οικονομικού συμμαζέματος” αγνοώντας τους πολίτες, που το συμμάζεμα τους καταβαράθρωσε, που πέραν από διανομή προϊόντων και κακής ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα ήθελαν ουσιαστική στήριξη στην δύσκολη πλέον καθημερινότητά τους. Επίσης έδειξε μια πρωτοφανή ακαμψία στην παραδοχή λανθασμένων επιλογών του, ένα ύφος επιθετικό στην εκφορά του δημόσιου λόγου και μια συγκεντρωτικότητα τελείως αντίθετη με όσα προεκλογικά ευαγγελιζόταν. Στα μείον η επιλογή συνεργατών μέχρι τώρα, και στα θετικά του είναι σίγουρα η δημιουργία των υποδομών του τεράστιου ενιαίου Δήμου. Πάντως γενικά χολαίνει στην εφαρμογή, αφού γενικά πιο πολύ κοσκινίζει τα πράγματα και ζυμώνει λίγο.

Ο Χρήστος Σινάνης φαντάζει αμήχανος μέσα στο νέο του κοστούμι, αυτό του υποψηφίου. Δείχνει να δυσκολεύεται με τον νέο ηγετικό του ρόλο και μιλάει λίγο. Μέχρι τώρα δείχνει να περιμένει να του πέσει η Δημαρχία στα χέρια σαν ώριμο φρούτο, κυρίως λόγω των λαθών του Σακελλαρίου. Μοιραία θα πρέπει να δικαιολογήσει κάποια πράγματα αφού είναι συνέχεια του Μπουτίνα, θα πρέπει να προτείνει και θα πρέπει να απαλλαχθεί από βαρύδια και πρόσωπα της παλαιάς πολιτικής κοπής και παλαιών πολιτικών τζακιών. Το ψηφοδέλτιό του και ο βαθμός ανανέωσης του θα είναι βαρόμετρο για την πορεία του και ο απογαλακτισμός του από το κόμμα του, ζητούμενο και απαραίτητο.

Ο Γιάννης Μπουφίδης επικοινωνιακά φαίνεται να πηγαίνει τέλεια, η παρουσία του στα ΜΜΕ είναι άψογη, όπως και ο δυναμισμός που αποπνέει. Κι αυτός όμως θα πρέπει να εξηγήσει αρκετά για παλαιούς Δημάρχους που μαζεύει στο ψηφοδέλτιό του, αφού εκτός από τα έργα που αυτοί έχουν να δείξουν την εποχή των παχιών αγελάδων, είναι και υπεύθυνοι για το χρέος του Δήμου που συσσώρευσαν. Θα πρέπει να παντρέψει ανανέωση, εμπειρία και άτομα με κοινωνική αποδοχή στο ψηφοδέλτιό του, να προσέχει ποιοι τον προμοτάρουν δημόσια και να μάθει να σκέφτεται περισσότερο πολιτικά και λιγότερο με το θυμικό και την δυναμική του χαρακτήρα του. Κοντολογίς επιτυχημένος τεχνοκράτης και επιτυχημένος δήμαρχος είναι πολλές φορές άλλο πράγμα.

Η Πέρυ Χαρτοπούλου που επίσης επικοινωνιακά και σε επίπεδο πολιτικής τεκμηρίωσης αριστεύει, θα πρέπει κυρίως να μας πείσει για θέματα που άπτονται των παθογενειών του χώρου της. Ενός χώρου που αρκετές φορές δείχνει να προτάσει την αντίδραση για την αντίδραση και που αρέσκεται κυρίως στο να θεωρητικολογεί και λιγότερο να πράττει. Σημαντικό θέμα και για εκείνη θα είναι η στελέχωση του ψηφοδελτίου αφού το μέχρι τώρα “φαίνεσθαι” δείχνει κάποια ελιτίστικη τάση στις επιλογές.

Ο Λεωνίδας Κεραμίδας έχει μια άριστη κοινωνική και επαγγελματική παρουσία στην πόλη μας και δεδομένο ήθος. Θα πρέπει κι αυτός να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του πολιτικού του χώρου που με ξύλινο λόγο και άκαμπτες πρακτικές δείχνει πιο πολύ να ενδιαφέρεται για τη δική του “Ορθοδοξία” παρά για μια ανοιχτή πολυσυλλεκτική κοινωνική πρόταση. Ο κος Κεραμίδας πιστεύω ότι θα ήταν ο πιο ευνοημένος αν ψηφίζαμε με το σύστημα που αρχικά διαφαινόταν ότι θα ίσχυε, δηλαδή με χωριστή ψήφο για Δήμαρχο και χωριστή για συμβούλους.

Κοντολογίς μέχρι την αποκρυστάλλωση των ψηφοδελτίων είναι νωρίς για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, αλλά ο δρόμος είναι σύντομος και κρίσιμος.

Επίσης όλοι να μην ξεχνούν ότι δεν υπάρχουν παρθενογενέσεις στις μικρές κοινωνίες, ότι όλοι γνωριζόμαστε στην Καλαμπάκα και ότι ο κόσμος (εμείς δηλαδή) αρχίζει να ξυπνάει.

Οψόμεθα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr