Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ο Καλαμπακιώτης Ηθοποιός Ζήσης Παπαϊωάννου

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τη συμμετοχή μου ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό

0 406

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τη συμμετοχή μου ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τη συμμετοχή μου ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό “Όραμα και Δράση για το Δήμο Καλαμπάκας” του υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Μπουφίδη.

Υπηρετώ πιστά τον Πολιτισμό τα τελευταία 12 χρόνια,διδάσκοντας ως Διπλωματούχος Ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και ως Καθηγητής σε έδρανα,αίθουσες διαλέξεων,τμήματα Πολιτισμού,καθώς και μέσα από δικές μου έρευνες.Διδάσκοντας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα,από τις άγονες γραμμές της χώρας έως και κάθε μικρή η μεγάλη πόλη,έχοντας βιώσει πάμπολλες καταστάσεις.

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.Θεωρώ οτι η Καλαμπάκα θα μπορούσε και οφείλει να γίνει κοιτίδα Πολιτισμού.Και πρέπει να της δοθεί η ευκαιρία να επιδείξει την Πολιτιστική της αξία και την εικόνα της διεθνώς.

Ως λάτρης των εθίμων και της Πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μου,πιστεύω πως ο Δήμος Καλαμπάκας ως Αρχή μπορεί και οφείλει να προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα του Πολιτισμού,με τη δημιουργία και λειτουργία ενός Μουσείου,για παράδειγμα,που θα προβάλει την τοπική μας ιστορία,με σκοπό να αναδείξουμε την κληρονομιά μας,έχοντας ως βαση τα μοναδικά στον κόσμο Μετέωρα και το απαράμιλλο κάλλος του ορεινού μας όγκου .
Για τους νέους της περιοχής μας και οχι μονο,η ύπαρξη ενός Κέντρου Νεότητας ή μιας Λέσχης Πολιτισμού,με Φωτογραφικό και Σκακιστικό τμήμα,η όπου θα διδάσκονταν ζωγραφική,αγιογραφία,συγγραφή,ποίηση,καθώς και η δημιουργία Κινηματογραφικής Λέσχης,αλλά και η προσβασιμότητα σε μικρές τοπικές Βιβλιοθήκες στα χωριά,θα μπορούσαν να δώσουν την ευκαιρία στους συνδημότες μας να πειραματιστούν,να εξελιχθούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους .

Όραμά μου για τον Δήμο μου ειναι η ίδρυση ενός Λαογραφικού Μουσείου,ετσι ώστε να μαθαίνουμε εμεις οι νέοι την ιστορία του τόπου μας,αλλά και ο επισκέπτης να φεύγει ενημερωμένος και ικανοποιημένος από την πόλη.

Τόσα χρόνια κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό,γιατί δεν υπήρχαν τα κατάλληλα άτομα,με τις κατάλληλες γνώσεις,στις κατάλληλες θέσεις,διότι και δεν είχαν τη γνώση της έννοιας “Πολιτισμός ,,και δεν είχαν προφανώς την απαιτούμενη θέληση να εργασθούν σκληρά για την ανάδειξη του Πολιτισμού της περιοχής μας.

Σκεπτόμενος όλα αυτα,είδα οτι μονο αν προσπαθήσουμε όλοι και ενεργοποιηθούμε σοβαρά,θα μπορέσουμε να καταφέρουμε πολλά.Και,θέλοντας να διαθέσω και τις δικές μου έρευνες και γνώσεις,προκειμένου να κρατήσουμε τον Πολιτισμό μας Ζωντανό,πήρα την απόφαση να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Όραμα και Δράση για το Δήμο Καλαμπάκας,,του υποψηφίου Δημάρχου κ.Γιάννη Μπουφίδη.

Γιατί,με ευχολόγια δεν γίνονται τα οράματά μας πραγματικότητα. Οφείλουμε να εγκαταλείψουμε τους καναπέδες μας και τον ωχαδελφισμό και να ενεργοποιηθούμε.
Ταπεινή μου άποψη είναι οτι,στη χώρα του Πολιτισμού και της Φιλοξενίας,πρέπει να αναδεικνύουμε τις έννοιες αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με εκτίμηση
Ζησης Παπαιωαννου
Εισηγητής Διαλέξεων -Η θοποιός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με ο συνδιασμό “Όραμα και Δράση για το Δήμο Καλαμπακας του υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Μπουφίδη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr