ΣΥΡΙΖΑ – Περί «πολιτικού καιροσκοπισμού»

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εναντιώθηκε με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα στο νομοσχέδιο διάλυσης των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ

0 237

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εναντιώθηκε με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα στο νομοσχέδιο διάλυσης των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ

 

Μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν οι κατηγορίες του κ. Σκρέκα περί ‘πολιτικού καιροσκοπισμού’, επειδή η Αριστερά δεν συναινεί στο λουκέτο των δημόσιων δομών υγείας».

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εναντιώθηκε με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα στο νομοσχέδιο διάλυσης των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ και τη ταυτόχρονη διαθεσιμότητα των 8500 υπαλλήλων του ( γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού ).

Την ίδια στιγμή με πρωτοβουλίες των βουλευτών του πρότεινε στην κυβέρνηση και σειρά τροπολογιών για καίρια θέματα δημόσιας υγείας, τις οποίες όμως απέρριψε η κυβέρνηση μετά από υπόδειξη της τρόικα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων πρότεινε :
1. Την κατάργηση της χρέωσης του 1 ευρώ ανά συνταγή.
2. Την κατάργηση των 5 ευρώ για την εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία.
3. Την κατάργηση του πλαφόν του 80% στην συνταγογράφηση για τους χρονίως πάσχοντες συμπολίτες μας.
4. Την συμπερίληψη και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Με το νομοσχέδιο αυτό όμως, το οποίο υπερψήφισαν 152 βουλευτές της συγκυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σκρέκας, από σήμερα το πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων κλείνει και περίπου 200 ασφαλισμένοι την ημέρα δεν θα μπορούν να εξεταστούν και να γράψουν τα φάρμακά τους. Είναι ιδιαίτερα θλιβερό το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί με «πόλεμο ανακοινώσεων» να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ενός ντροπιαστικού νομοσχεδίου, το οποίο υπερψήφισαν οι βουλευτές της υπό την δαμόκλειο σπάθη της κομματικής πειθαρχίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για ένα δημόσιο και καθολικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά :

1. Την αναβάθμιση και επαρκή στελέχωση των σταθερών δομών του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ
2. Την πλήρη λειτουργία με επαρκή εξοπλισμό και στελέχωση των εργαστηρίων
3. Την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων
4. Την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, δωρεάν και ισότιμα προς όλους, χωρίς διακρίσεις που προκύπτουν από το εισόδημα και την ασφαλιστική τους κατάσταση
5. Την οργάνωση Αστικών Κέντρων Υγείας 24ωρης λειτουργίας, στο σύνολο της χώρας, με βάση τον υγειονομικό χάρτη
6. Την εφαρμογή του οικογενειακού γιατρού και της Ομάδας Υγείας
7. Την ολοκλήρωση του δημόσιου συστήματος υγείας στη πρόληψη, τη πρωτοβάθμια φροντίδα, τη περίθαλψη, την αποκατάσταση

Τμήμα Υγείας Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr